1

sorulan tarif gül reçeli değil gül tatlısı zannediyorum ve içerisinde herhangi bir gül çiçeği bulunmamaktadır. sadece görünüşü itibariyle güle benzediği için ismine gül tatlısı denilmiştir. gül tatlısının malzemeleri ise şu şekildedir,
yarım paket eritilmiş margarin ya da 125 gram yine eritilmiş olacak şekilde tereyağı.
bir çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
iki iki buçuk su bardağı kadar un
1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
şerbetini hazırlamak için s 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su kaynatıyoruz.
tatlımızın hamurunu hazırlamadan önce işe ilk olarak şerbetimizi hazırlamakla başlıyoruz bir tencerenin içine 3 su bardağı şeker ve üzerine de 3 su bardağı suyu karıştırarak hafif yoğunlaşana kadar şerbetimizi kaynatıyoruz. kaynayan şerbeti tatlımız pişene kadar soğumaya bırakıyoruz.
gül tatlısının hamurunu hazırlamak için genişçe bir kaba öncelikle eritmiş olduğumuz margarini, üzerine sıvıyağ ,yoğurt ve irmiği alarak karıştırıyoruz.karışımımızın üzerine kabartma tozu vanilya ve elenmiş unu ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.elde ettiğimiz hamuru çok kalın olmayacak şekilde orta büyüklükte açarak çay bardağı yardımı ile yuvarlak yuvarlak kesiyoruz.çay bardağı ile kesilen daire şeklindeki hamurlarımızdan üç tanedini yarım ay şeklinde üst üste gelecek şekilde koyarak rulo şeklinde sarıyoruz. yapmış olduğunuz vuruluyor bıçak yardımı ile ortadan ikiye keserek 2 adet gül şeklinde hamurlar elde etmiş oluyoruz.aynı işlemi bütün hamurumuz bitene kadar devam ettiriyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsinizin üzerine aralarında hafif boşluk kalacak şekilde diziyoruz. gül şeklindeki hamurlarımızı tam ortasına ise tüm fındık yerleştiriyoruz.hamurların üzerine fındık yerleştirme işlemi de bittikten sonra önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yarım saat üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. pişen tatlılarımız sıcakken fırından çıkar çıkmaz üzerine buz gibi soğumuş olan şerbetimizi cos diye döküyoruz.
tatlılarımız şerbetini iyice çektikten sonra üzerini arzuya göre hindistan cevizi ya da toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

0

ilk olarak bir tencerede seker su ve limon suyunu kaynatın.
serbet kaynayinca 10 15 di kadar kısık ateşte kaynatıp ılımaya bırakalım.

(kıvamı akışkan olması gerek bu yüzden şerbeti çok fazla sogutmamaya dikkat ediyoruz)

irmik, yoğurt, margarin, toz seker ve sıvıyagi bir kapta karıştırıyoruz.

kabartma tozu ve unu az az ekleyip yuguruyoruz.

kulak memesi kıvamına gelen bezeleri oklava yardımıyla açıyoruz.

cay bardağı yardımıyla yuvarlak şekil yapıyoruz.

yanyana dizip sarmaya başlıyoruz

bıçakla ortasını yarıp ceviz yerleştiriyoruz.

yağlı tepsiye dizip üzeri kızarana kadar 40 dakika pişiriyoruz.

fırından çıkardığımız tatlıya ilik şerbeti döküyoruz. hazır tatlımız. soğuyunca servis edilir.

0

100 -150 gram gül 1 kg toz şeker dökülür yarım bardak suda kaynatılır.

0

100 qr gule 1 kq seker tokuyoruz.0.5 bardakda su.kaynatib bisiriyoruz.bisene yakin limon tuzu azaciq dokuyoruz.afiyyet olsun