0

bilime ve bilim insanına gereken değerin verilmemesinin yanı sıra özgüvensizlik ve merak duygusundan yoksun nesillerin yetişmesi.

0

bence türkiye'de bilimin gelişmemesinin sebebi gençlerin okumaya gönüllü olmamasıdır. okumak yerine daha kolay ve kısa yoldan iş sahibi olmaya çalışmalarıdır.

0

benim gözümde türkiyede bilimin gelişmemesinse ki en büyük neden bilim adamları ve bilim dalı ile ugrasan kişilere yeterli degeri verilmemesi yeterli imkanların sunulmamasıdır bu benim görüşümdür

0

türk bilimcilerin avrupada oluşu en etkili sebep olsa gerek. bunun yanı sıra hükümetin yetenekli gençlere destek olmaması ve proje sahibi insanların göz önüne alınmamasıdır.

0

temel sebep hükümetin ve gerekli bakanlıkların yetenekli gençlere veya ilgili kişilere destek olmamasıdır. proje sahibi kişiler ve gruplar önemsenmeyip göz ardı ediliyorlar. millileşme hareketinde rol almak isteyen onlarca teknisyene ve profesöre uygun ortam ve destek sağlanmıyor. ülke teknik üniversite mezunları da değerlendirilmeyip beyin göçü yoluyla bu gençler kaybedilmektedir.

0

türk bilimciler avrupaya kaçarsa tabi ki gelişmez