0

kısmi bir caydirıciliği var insan özğurluğunün alinmasıni elbetteki istemez

0

cezaevlerinin caydırıcılığı malesef yok aslında yasalarımız caydırıcı değil mesela hırsızlık yapan 1-2 ay içersinde çıkıyor tekrar aynı işine devam ediyor.yabancı ülkelere bakın mahkumları taş ocaklarına verip taş kırdırıyorlar adamlar kendilerinden geçtiği için çıktıktan sonra aynı suçu işlemek için düşünüyorlar bizim burda öylemi.

0

eğer uzun süre içerde kalırsa caydırır ama siz 3-5 ay yatırıp çıkarırsanız iyice suça teşvik ediyorsunuz

0

cezaevleri aslında bir rehabilitasyon merkezi gibi olmalıdır. tutuklu ve mahkumların çalışıp meslek edinmeleri, sosyal hayat hakkında bilgilenmeleri, doğru davranış şekillerini edinmeleri ve topluma yararlı şekilde dışarı çıkabilmeleri için gerekli koşullar sağlanmalıdır.

ama maalesef ülkemizde hak ihlallerinin yapılabildiğini görüyoruz. insanların içeride diğer suçlularla birlikte kalarak suç işlemenin yollarını öğrendiklerini görüyoruz.

ama açık ceza infaz kurumlarında aslında meslek edindirme çalışmaları vb. yapılmaya çalışılıyor. dengeyi sağlayabilmek, mahkumların kişisel olarak gelişimlerini izleyip rehabilite edilmelerini sağlamak gerek.

0

caydırıcı olduğunu dusunmuyorum kardesim çıkanlar belli süre sonra tekrar suç işleyip ceza evine giriyor yeniden.

0

hayır olmamalı..................................

1

sahsen bende 2 sene 4 ay 16 gün ceza yatan birisi olarak size cevap veriyim. ben icerdeyken herkes cıktıgım zaman girmeme neden olanlardan intikam alacam diyordu. hatta bi kişi cıktıktan sonra 3 gün sonra geri geldi. yaraladıgı adamı öldürmüş. yani bence caydırıcı diğil aksine insanları hırçınlaştıran bir durumdur. ben bile hala elimde olsa intikam almak için herseyi yaparım.