0

geçen gün bakkalda şahit olduğum bir olayı anlatayım:

yaşlıca bir adam istediği marka sigarayı aldı ve üzerindeki resimde cinsel rahatsızlıklara yol açtığına dair bilgi olduğunu gördü. ve paketi geri uzatıp farklı resim olan bir paket istedi.

görüyorsunuz anlatmaya gerek yok.

0

bence caydırıcı bir özelliği yok,eğer olsaydı bir sürü kişi sigarayı bırakmış olurdu

0

elbette vardır fakat bu miktar çok az.bunların %98'i için hayır.%2'si için evet.evet diyenler için açıklamam:insan o yazıyı okuduğunda,gördüğünde otamatik olarak düşünüyor,geleceği,kendini nasıl olurum diyor.nerde olurum?ister istemez biraz düşündükten sonra bu %2'lik kısmın %70'i sigarayı bırakmaya karar veriyor.bu yazıların etkisini arttırmak için daha yaratıcı cümleler yazmak faydalı olabilir.

0

malesef bir sigara içicisi olarak hiç bişey caydırıcı olmuyor ne yazarlarsa yazsınlar

0

sigara paketi üzerine istediğini yazarsa yazsınlar, caydırıcılık bir noktasının olduğunu hiç sanmıyorum. tiryakiliğin sonu yok gözü de hiç bişey görmez zaten.

0

bence yok. çünkü o tarz yazılar yazmasına rağmen insanlar hala satın almaya devam ediyorlar ve ülkemizde sigara içme oranı oldukça fazla. hatta sigara içme yaşı genç yaşlara kadar düştü. bu tür yazıların pek etkisinin olduğunu sanmıyorum.

0

öyle olsaydı sıgarayı ıcmeyı bırakırdım herşeyden önce irade önemli iradesi olan hertürlü bırakır

0

eğer olsaydı marketlerde bu ürünleri göremezdik. her ne kadar uyarı yapılsa bile seven insan bırakmaz sigarayı. ister öldürsün ister süründürsün sonucta seviyoruz ve içiyoruz. uyarılar ve kurallara uymak gibi bir düşüncem yok ve eminim ki sigara içen insanların hepsininde düşüncesi benim gibi. sigara paketinin üzerinde dikkat öldürür yazıyor ama gerçekten öldürecek kişilerin yani insanların üzerinde öldürür yazmıyor.