0

özellikle coğrafi bakımından dayanıklık arz eden iş örgütleri tarafından çalışanlarına yeni ürünler, politikalar, prosedürler, yetenek ve beceri eğitimleri konularında bilgi aktarmak amacıyla kullanılır. çift yönlü iletişime imkan yaratır. telefon ve özellikle kişisel bilgisayarlar, eğitime katılanların karşı taraftaki eğiticilerle iletişim kurmalarına imkan sağlar. bu tip eğitim multimedya eğitim yöntemleri ile ilgilidir. video konferans eğitimleri ise, eğitimi alanların eğiticileri görerek sorularına yanıtları almayı sağlayan link bağlantısından oluşur. uzaktan eğitimin en büyük avantajı iş örgütlerinin seyahat masraflarından tasarruf sağlanmasıdır. çok uzaklarda olup gelmesi zor olan uzmanlardan yararlanma olanağı sağlar. ancak tarafların yüz yüze ilişki kuramaması nedeniyle pozitif etkileşim söz konusu değildir.
e-öğrenme, teknolojinin desteği ile internet üzerinden yapılan eğitim ve geliştirme etkinliklerine verilen isimdir. genel yaklaşımla e-öğrenme, ağ teknolojilerinin yardımı ile öğrenme etkinliklerin yapılanması, yönetilmesi, sunulması ve geliştirilmesi olarak ifade edilir.

1

uzaktan eğitim veren sitelerden ders videoları ve ders notlarına çalışarak alınan eğitimler dir. bu şekilde olan siteler belirli zaman aralıklarında ders vererek ardından online bir sınav yapar bu sınavın sonucunda başarılı olanlara ise online sertifika veya sipariş ile belirli bir ücret karşılığında kağıda basılmış olan bir sertifika gönderirler.

0

internette n yapılan eğitim bildiğim kadarıyla.

0

kişinin evden oturarak, internet üzerinden aldığı derstir. buna ayrıca e öğrenme denir.