0

tabiki ederim ama çok büyük kavgalars giremem çünkü bunda ben zararlı çıkabilirim ama eğer benden yaşça küçük insanlar kavga ediyorwa gücümün yettiğince yardımcı olmaya çalışırım ama erkek kavgalara müdahale etmem imkansız

0

sokakta şiddet gören birisini görsem tabii ki elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım yardım etmeyi başaramazsam onu şiddetten vazgeçirmezsem hemen polisi ararım ve mani olmak için elimden gelen her şeyi yaparım.

0

böyle bir soruya tabiki evet demek gerekir. çünkü insanın başına her şey gelebilir. bugün başkasına yarın bize
o yüzden duyarsız olmamak gerekir.

0

evet yardım ederim bende o şiddet uygulayan kişiye şiddetle cevap veririm.

0

kesinlikle evet.hemen olaya müdahale ederdim bende o şiddet uygulayan kişiye şiddet uygularım.yoksa onlarla başka türlü anlaşamazsın.

0

bir kadın olarak önce bir iki saniyelik tereddüt ederdim ama kesinlikle ardından elimden geldiğince şiddet kullanmadan uzlaşılmasını sağlayarak yardımcı olmaya çalışırdım.

0

günümüzde bu gibi olaylar çok olmaya başladı gücüm yeter se yardım ederim

0

eğerki elimden geliyorsa tabiki yardım ederim.

2

tabiki yardım ederim elimde geldiğince engel olurum. çünkü şiddete karşı bir insanım. biri karşımda birini dövecek izleyecem asla izlemem gidip ayırırım yada engel olurum illa.

1

evet yardım erim çünkü yardıma muhtaç ise indana yrdım etmek iyidirler bizim de çevremiz var onlara nasıl zarar geldiğinde tepki veriyorsak dışarıdagördüğümüz başkasına yapışan is şiddeti asla sessiz kalamayız

1

evet ederim herkese yardim etmek iyidir kim olursa olsun ezilmesini istemem

3

tabiki de elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım. ama maalesef ki günümüz insanları sokakta şiddet gören insanları sadece izlemek ve videosunu çekmekle meşgul. keşke bunları yapacaklarına biraz merhametli olup o şiddet gören kişiye yardım etseler..

1

ben sokakta şiddet gören birine kesinlikle yardım ederim. hatta şiddet de görmesine gerek yok her hangi bir tartışma olur. bu tartışma kavga ya doğru gidiyorsa ayırırım. eğer bir kişi gücü yetmediği için bir başakasın da laf yiyor sa ona karşı da duruşum farklı olur. bu laf söylenmesi hele ki daha ileri gidip karşı da ki kişinin canını acıtacaksa o zaman o konuya müdahale olurum. yani yapa bileceğim ne varsa yaparım. ben hiç kimseye laf söylemiyorsam. hiç kimse benden şikayetçi değil se ben de öğle bir ortam da bulunmak isterim. ben milleti rahatsız etmiyorsam kimse de beni rahatsız edemez. yani yanın da böyle hiç kimse hiç kimseye el kaldıramaz. şöyle bir durum da var müdahale edemeyeceğim bir şekil de ise eğer, o zaman da çözüm gerektiren şeyler yaparım. mesela polisi aramak gibi veya başka bir şey de olabilir bu, şuan aklıma fazla bir şey gelmiyor. kolay gelsin herkese.

1

insan olan herkes sokakta şiddet gören birine yardım eder

1

yardim edebilcegim birsey varsa ederim sonrada polisi ve ambulansi ararim.

1

hiçbir şey yapamasam bile en azından polisi arayabilirim

1

her türlü şiddet olayına tepki gösterir. hiç düşünmeden müdahale ederim.

1

bu insan da olabilir hayvan da olabilir kesinlikle olaya müdahale ederim.

1

her durumda yardım ederim.sözel ekonomik psikolojik fiziksel şiddet mi görüyor diye ayırmam direk dalarım olaya

1

erkek erkeğe bir kavgaysa bulaşmazdım ama bir kadın şiddet görüyorsa ve kimse müdehalede bulunmuyorsa hemen yardımda bulunurum. kadınlar bizim her şeyimiz.