1

engellemek için adama müdahale ederim, canım pahasına kadını korurum. dünyanın en aşağılık kadını da olsa korunmaya muhtaçtır. hiçbir kadın ya da çocuk şiddeti hakeme. islamiyet bile kadına şiddeti yasaklamıştır. tabi bu arada "155 polis imdat" ihbar hattını da arayıp durumu bilgi verir, olay yerine polis isterim.

0

müdahale edilebilir durumda ise fiilen, yoksa sözlü olarak, daha da olmadı kolluk güçlerine ihbar etmek yoluyla müdahale ederdim.

0

ben ayiramazdim cunku gücüm yetmezdi fakat birilerine haber verirdim etraftakileri cagirirdim ayni zamanda poliside arardim ama be ne yaparsam yapayim o kadın buyuk ihtimalle korkudan ifadesini geri alir ve sikayetci olmazdi. bu kadın cinayetini ve siddetini hakkinda herkesi o kadar cok söylenecek lafi var ki. ama bahsedile bahsedile sanirim artik olagan bir sey olarak kabul ediliyot herkes icin. insanlar daha fazla tepki gosterip sokaklara dokulecegine ya da daha bilincli hareket edecegine. bu konularin konusulmasi ile bu duruma alisiyorlar ve artik olagan bir sey olarak goruyorlar. internette gazete de 3. sayfa haberlerini goz ucuyla bakip geciyorlar. gercekten nereye gidiyor bu millet anlamiyorum.

0

sokakta yürürken bir kadına şiddet uygulandığını görürsem herhalde hiçbir şekilde denk gelmedim ama ilk önce yakın insanlardan etraftaki insanın yardım isterdim. daha sonra eğer ki etrafta polis varsa zaten ilk önce ona söylerim ve hemen oraya gider yardım ederim ayırmaya çalışırdım. tabii ben bazı insanlar gerçekten öylece bakıyor hiçbir şekilde bir şey yapmıyorum sanki öylesin hiçbir şey yokmuş gibi geçip gidiyorlar yanlarından.bu gerçekten çok yanlış günümüz insanı nereye gidiyor anlamış değilim insanlar hiçbir şey olmamış gibi sadece bakıyorlar. herhalde ellerini çekirdek alıp yiyecerek bakacaklar çok iyi bir durum herhalde.o yüzden herhalde etraftaki insanlardan yardım isterdim çünkü benim küçük bir kadın olarak hiçbir şekilde yetmeyebilir bana da aynı şekilde şiddet uygulayabilir o yüzden aynı şekilde etraftaki insanlardan birazcık yardım yardım yardım edin diye en azından.

1

yardım etmeye çalışırdım ve polis çağırırdım. gerçi çoğu vakada kadınlar erkekten şikayetçi olmuyor. yine de ben üzerime düşen görevi yapardım.

0

kesinlikle direk müdahale eder çevreyi başına toplarım. tabi müdahale etmeden önce de polis ararım.

0

elimden geldiğince müdahale etmeye çalışırım

0

hayırdır, kadını dövüyorum diye kendini adam mı? sanıyorsun derim, o kişide sanane o benim karım, ister döverim ister severim diyecektir, bende karın diye dövmeye hakkın yok derim ve bir kafa atarım kavga başlar.

0

normal şartlarda müdahale ederim ama kendi derdim bana yetiyo bu aralar o yüzden karışmam