0

klor keskin bir kokusu olan zehirli bir gazdır. doğada sadece minerallerin bileşimi de bulunur. klor, bözek ilaçları, gübreler, çözücüler günlük yaşamda ise beyazlatma da küvet lavoba gibi klozet temizliği için kullanılmaktadır. genellikle kapalı ortamlar da kullanmak zehirlenme yol açabilir dikkat etmek gerekir. klor ile zehirlenen kişiler de görülen belirtiler, solunum yolu mukozasınom tahriş olması yani bu nedenle oluşan öksürük veya boğaz ağrısı z ağızda acı tatlı ve artan tükürük, bulantı x kusma, baş ağrısı gibi sebepler ve vğzutta oluşan kramplar şeklinde görülebilir. klor buharı ile zehirlenme ise, hem üretim de hem tarımda hem de evde meydana gelebilir. temizlik ürünlerinin kullanılması sebebi ile klor zehirlenmesi oluşabilir buna dikkat etmek gerekir. birçok ev hanımı içerisinde klor bulunan maddeleri çeşitli temizlik amacı ile tuvalet veya banyo da kullanmak amacıyla veya çamaşırları beyazlatma amacıyla bunları kullanabilir. buda sağlığınızı olumsuz biçimde etkileyerek zehirlenme ize yol açabilir. bu gibi ürünleri kullandığınız zaman fazla kapalı alanda kalmamanızı öneririm.

0

ağızda yanma olur diye biliyorum daha fazla bilgim yok

0

klor zehirlenmesi vücudun her yerinde gözlemlenebilir.
solunum belirtileri;öksürük, nefes darlığı , akciğerlerde biriken sıvı
sindirim sisteminde;ağızda yanma , boğazda şişme ve ağrı,karın ağrısı, kusma , dışkıda kan.
kan dolaşımında;düşük kan basıncı, ph değişikliği , bulanık görme.
ciltte yanıklar.

0

klor sularda kullanılan dezenfekte bir kimyasal maddedir. ciddi zehirlenmelere ve yaralars sebebiyet verir belirtileri ise
ağızda tad farklılıkları
fazla sıvı atma
üşüme titreme
nefes aşmada zorlanma

0

ağızda yanma,
boğazda şişkinlik,
boğaz ağrısı,
karın ağrısı,
kusma
dışkıda kan gibi belirtileri vardır.

0

klor zehirlenmesi sudan bulaşır. bu zaten içtiğimiz sudan yada yüzmeye gittiğimizde deniz yada havuzdan kaptığımız klor bir mikroptur.

0

bas agrisi, ağız şişkinliği kusma, mide yanması

0

lor zehirlenmesi sudan oluşan bir zehirlenmedir. bu zaten içtiğimiz sudan yada yüzmeye gittiğimiz deniz yada havuzdan kaptığımız klor bir mikroptur benim kuzenim gittiği bir havuzdan kapıştı aşırı baş agrısı ve boklor zehirlenmesi sudan oluşan bir zehirlenmedir bu bazen içtiğimiz sudan yada yüzmeye gittiğimiz havuzdan kaptığımız bir mikroptur benim oğlum gittiği havuzdan kapmıştı aşırı boyun ve baş ağrısı bulantı ve kusmay la acil doktorluk olduk ve oğlum hastanede yatmak durumun da kaldı doktorumuz sudan kaptığı bir mikrop diyince anladık kigittiği havuzdan aldı bu mikrobu sonra salmadık zaten herkes dikkat etsin bu konulara hyun agrısı yapar ve insanı strese sokar uyutmaz doktora gittik doktor aynısını dedi girdiği gitti havuz yada deniz den kaptığı mikrop dedi.

0

genellikle soba kullanılan evlerde meydana gelmektedir.

0

boğaz ağrısı ve şişkinlği ağızda yanma karın ağrısı büyük abdeste kan kusma klor zehirlenmesinin belirtileridir

0

klor zehirlenmesi vücudun her yerinde gözlemlenebilir.
solunum belirtileri;öksürük, nefes darlığı , akciğerlerde biriken sıvı
sindirim sisteminde;ağızda yanma , boğazda şişme ve ağrı,karın ağrısı, kusma , dışkıda kan.
kan dolaşımında;düşük kan basıncı, ph değişikliği , bulanık görme.
ciltte yanıklar.

0

ben de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel ve çok iyi bir insan var benim de bir kız çocuğu var benim de bir kız çocuğu var benim de bir kız çocuğu var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar

0

klor maddesi sularda ki bakteri üremesini önleyen bir kimyasal maddedir ve uzun yıllardır sularımızı temizlemede kullandığımız kimyasal bir maddedir. klor maddesinin direkt saf şekilde insan vücuduna girmesi veya yüksek miktarda klor bulunan sudan içilmesi nedeniyle zehirlenmeler meydana gelebilir. sadece böyle değil bazı temizlik ürünlerinde de yüksek miktarda klor bulunur ve bu sayede zehirlenmeler olabilir. klora bağlı zehirlenmelerde belirtiler de farklıdır mesela nefes almada zorluk çeker insan sanki boğazını biri sıkıyormuş hissiyatına kapılır, akciğerler ödem toplar ve şişer bu yüzden oksijen tutumunda zayıflık gösterirler, nadir belirtilerinden birisi de görme kaybına yol açar bu belirtiler erken safhada görülen belirtilerdir ileriki safhada bağırsaklara ve sindirim sistemine etki gösteren bu hastalık dışkıda kan şiddetli karın ağrısı belirtilerini de gösterir

0

klor zehirlenmesi sudan olan bir zehirlenöedir mesela havuzlarda klor var burdannyola çıkarak görülebilir zehirlenöeler

1

baş ağrısı kusma isahal baş dömesi ve sonuçunda ölumdur klor zehirrlenmesi kötu bir durumdur.

1

bu hastalığın başlıca belirtileri ağızda yanma,boğazda şişkinlik, boğaz ağrısı, karın ağrısı, kusma ve dışkıda kanın oluşmasıdır.

0

baş agrısı , agızda yanma , bogazda şişkinlik , bogaz agrısı , karın ağrısı , kusma , dıskıda kan

1

ağızda yanma boğazda şişkinlik kusma boğaz ağrısıdır nedenleri.

0

klor bir ametal grubunda yer alır , zararlı bir made olduğu için solunumu bile insanda büyük bir hasar bırakabilir bu nedenle çok dikkat edilmesi gereklidir klor genelde temizlik malzemeleri içinde bulunur.

0

klor sularda kullanılan dezenfekte bir kimyasal gazdır. ciddi zehirlenmelere yol açıp ölüme sebebiyet verebilir. başta gelen belirtileri şunlardır:
nefes almada zorluk
üşüme ve titreme
fazla ter kaybetme
ağızda tat değişikliği