0

öncelikle klorun amaçlarını anlatıp neden bu zehirlenmeye maruz kalıyoruz onu anlatmak isterim. çocukluğumuzdan beri evde sular beyazlar ve biz de sular klorlanmış içmeyelim diye arkadaşlarla birbirimize söylerdik. yani klora durup dururken maruz kalmayız. durgun sularda bakteri virüs ve benzeri şeyler üremesin hatta yok olsun diye atılan kimyasalın adıdır. klor aslında elementin ismidir. fazlası vücutta kanserojen etki gösterdiğinden baş dönmesi yapar haliyle kusma da görülebilir. boğazda şişkinlik iltihaba bağlı olarak ağrı ve sonra mideye indiğinde karın ağrısı zaten onun sonucu kusma ve ileri düzeyde ise dışkıda kana kadar gidebilir belirtileri bunlardır .zaten en ilerisi zehirler ve kanda ph derecesini etkileyecek boyuta gelir. kan basıncını düşürür, bu da gözlere vurabilir. en son cildinizde yaralanmalara bile neden olabilir

0

klor zehirlenmesi vücuda giren klor miktarına göre değişiklik gösterir. ne kadar yüksek doz da klora maruz kalındıysa belirtileri de o kadar hafiften yükseğe doğru ilerleyecektir. vücudumuza klor havuz suyundan ( eğer yutmuşsak ya da havuzda falzaca miktar klor kullanılıp biz de havuzda uzun saatler geçirmişsek) ya da klorlu su içerek girebilir. klor zehirlenmesine maruz kalan bir kişinin, gözlerinde ve vüzcudunda kuruma, kızarıklık, yanma ve kaşınma gibi belirtiler meydana gelir. bu belirtiler dışından ileri seviye klor zehirlenmelerinde boğaz ağrısı, boğazda şişme, kızarıklık, yutkunmada zorlanma, karın ağrısı, kusma, ishal, dışkıda kan gibi belirtiler de ortaya çıkabilir. zaten belirtiler bu kadar sıkıntı verici ise mutlaka ama mutlaka hemen hastaneye gitmek gerekir. hastaneye gidene kadar da kişinin temizliğinden emin olduğu bir suyu bol bol içmesi önerilir.

0

klor zehirlenmesi, kişinin klorla teması sonucunda meydana gelen bir alerjik reaksiyondur. ağız içerisinde yanma olması, boğazda kaşınma olması en önemli belirtilerindendir.

0

bu icerklten sonra icime bir şüphe düşmedi desem yersiz olmaz gecen gün kanal tedavisi sırasında disime sıkılan klor bogazimdan içeriye kaçtı? !? ve bobir r kac gündür bogaz ağrısı çekiyorum acaba normal midir? !

0

aşağıdakilerden herhangi biri veya birkaçı fark edildiğinde derhal hastaneye gidilmesi gerekmektedir.
ağız içi yanma, boğazın şişmesi, boğaz ağrıması, karnın ağrıması ve kusma zehirlenmenin belirtileridir.
eğer klor cild veya göze temas ettiyse sürekli olarak yıkanmalıdır.

0

ağızda yanma ve mide bulantısı mide bulaması klordan zehirlenmiş denilebilir. klor zehirlenmesi genelde su ile alakalıdır.

0

ağızda yanma, mide bulantısı ve buna benzer şeyler oldukça klorden rahatsızlanma oluşur genellikle evde içilen sular klorlüdür ve tadları gerçekten iğrençtir. size tavsiyem köyden gelirken damacalarınıza köy sutu doldurup gelin biz herzaöan öyle yapıyoruz ve şuanda köy suyuna okadar alışmışımki klorlü suyun tadı gerçekten iğrenç geliyor.

0

boğaz ağrısı , boğazda sişlik , ağızda yanma , tuvalete gittiğinizde dışkınızda kan olması , karın ağrısı kusma...

0

bir çok zehirlenmesi görülen belirtilerin aynısı ile karsilasirsin bulantı kusma baş dönmesi iştahsızlık

0

bunu ilk defa duyuyorum.
ben de merak edip burdan gördüm.

0

genelde temizlik malzemelerinde bulunan bir maddedir.insan yaşamına oldukça fazla derecede girmiştir. yazın yüzdüğümüz havuzların temizlenmesinden, musluktan içtiğimiz suya kadar klor maddesine rastlanır.eğer vücuda fazla miktarda girdiyse zehirlenmeye sebep olur.en başta etkileri baş dönmesi, kusma, boğaz ağrısı, mide bulantısı ve karın ağırısıdır. bu belirtiler varsa hemen en yakın hastaneye başvurulmalıdır.aksi halde ölümcül olabilir.

0

klor zehirlenmesi içtiğimiz sudanda bulaşır ev iş banyo temizliklerinde genelde kullandığımız klor dolaysıyla dikkat etmemiz gereken kullandığımız deterjanları biri birine karıştırmamalıyız yada içtiğimiz suya dikkat etmeliyiz kısacası mide bulantısı nefes darlığı boğazda tıkanma şişme baş dönmesi karın ağrısı kusma gibi belirtiler ortaya çıkar

0

ilk önce kuyruğun nerede bulunduğunu size söyleyeyim klor çoğunlukla annemizin kullandığı çamaşır suyu ve havuzlar da bulunur zaten havuzda suya daldığınız zaman gözünüz açarsanız bir süre sonra gözünüz yanar ağızda yanma yapabilir bunlar çamaşır suyunda olanlar havuzda kiler böyle az olduğu için olmuyor dışkıda kan kusma karın ağrısı boğaz ağrısı şişkinlik yani boğazda şişkinlik gibi şeyler sık sık görünebilir genelde ben hep havuzda etkisini görüyorum hep gözüm yanıyor tabii denizde de yanıyorda havuzdaki başka bu söylediğim belirtilerin çoğu havuz dışında klorun bulunduğu yerlerde oluyor.

0

klor gazı çok kotü bir gazdir.
insanlar bu gazlardan korkarlar.başla derim ben sana söylerim lazım olunca sagol bu arada sen nerelisin diye bir şey var bana para ver

0

nefes darlığı yada boğazda şisme gennelikle

0

klor genel de havuzda olur. kişi de nefes darlığı görme kaybı ağızda yanma ve ağrı hissiyatı oluşturabilir. klor zehirlenmesinden şüpheleniyorsa hemen doktora başvurulmalıdır.

0

klor kimyasal bir temizlik maddesidir bir çok üründe kullanılır aşırı klor maruz kalındığında zehirleyebilir belirtileri öksürük,mide bulantısı, baş ağrısı, boğazda yanma gibi

0

benim bildiğim kadarıyla 5 6 belirtisi vardır bunlar ise şöyle ;
boğazda şişkinlik
ağızda yanma
boğaz ağrısı
karın ağrısı
kusma
dışkıda kan

0

klor zehirlenmesi temizlik ürünlerin solunması yüzme havuzları

0

öksürük ateş cıkması mide ağrısı ağızda yanma boğaz şismesi vs