0

telefon ilk icat edildiğinde ve bu teknoloji çağı dediğimiz 2000'li yıllara kadar ciddi anlamda insan hayatını kolaylaştıran ve insanların birbiriyle bağını güçlü kalmayı sağlayan önemli bir icat ve teknolojik gelişmedir. çünkü insanlar bu yeni icat vasıtasıyla aynı şehirde ve aynı ortamda bulunmayan sevdikleri ve yakınları ile iletişim halinde olup onlarla bağları'nı bu icat sayesinde güçlü tutabiliyorlardı.fakat daha sonra android telefonlar ve akıllı telefonlar dediğimiz telefonlarla birlikte telefon fonksiyonunu sadece iletişim ve insanlarla görüşmek amacının dışına çıkarak daha geniş bir hizmet alanına dönüşmüştür. bu yeni gelişme ile birlikte telefon hem fotoğraf çekebilen hem de internet dediğimiz muazzam bilgi kaynağını ulaşma imkânına kavuşmuştur.bu imkanlar tabii ki suistimaller ve kötü kullanımları da fırsat imkanı vermiştir. bu yüzden de amacının düşünen çıkarak insanların dejenerasyon ve toplum ve sosyal hayatı etkileyip zarar verecek hareketler içerisinde girmesine yol açmıştır. bu şekilde kullanım haricinde aslında bu yeni teknolojik gelişme ile birlikte insanların kendilerini geliştirmeye yeni bilgi sahibi olmaya ve belli alanlarda uzmanlaşması anlamında çok ciddi yardımcı olacak bir ekipmandır telefon. bu yüzden genel itibariyle baktığım zaman telefon kullanım amacına göre büyük çoğunlukla insan hayatına güzel katkılar yapan önemli bir teknolojik icat ve gelişmedir.insanların kötü kullanımı bu teknolojik aletin kötü bir icat olduğu anlamına gelmez.

0

. telefon insan hayatında en büyük rol oynamaktadır şu an için gün geçtikçe daha da çok geliştirilerek yeni özellikler eklenerek daha çok insanlara kazandırılmaya çalışılıyor ama günümüzde ise bu telefonlar 5 yaşındaki çocuktan 70 yaşındaki kişilere kadar kullanılmakta telefonun asıl amacı insanlar hasret kaldıkları veya önemli durumlarda araya bilmedikleri kişileri aramak veya onlar ulaşmaktır ama günümüzde telefonu icat olduktan sonra insanların birbiriyle sohbeti bile bitti 5 kişi aynı ortamda olduğu halde veri biriyle konuşmaz orada telefonlarla ilgilenmekte veya her şeyi telefondan sosyal ağlardan paylaşmaktadır bu insanların birbirinden uzaklaşması ne ve tabii ki ilerdeki yaşamlarını okullarına hayatlarını etkilemektedir mesela ayrılıklar gerçekten okuldaki sıkıntılar yaşam düzeyindeki olaylar bu telefon yüzünden gelmektedir iyi tarafı tabii ki insanları iletişime geçmesi kötü tarafı da insanların aynı şekilde birbiriyle iletişimi kuramamasıdir.

0

doğru kullandıktan sonra güzel icat gerekli olan iyi var dediğimiz cinsten

0

çok güzel bir icat bence ulaşım yönünden de çok önemli.internetsiz yapamıyoruz resmen bişey yapacağım zaman hemen telefonu alıyorum elime.

0

dünyada icat edilmis en önemli aletlerden biridir.yeri gelir hayat kurtarir.gunumuzde önemi ise tartısılmaz zaten.oturdugun yerden tel aracılıgı ile dünya ile tanısıyorsun.bu yuzden telefon bu donem baz alindiiginda olmazsa insan oglu buyuk sıkıntı yasar cunku alıskanlık ve gereklılık halıne gelmistir.

0

telefon çok gerekli bir icat şu an insanlarin olmazsa olmazı 7 den 70 e herkes kullanıyor

0

telefon gerçekten çok güzel bir icat. iletişim harika. özellikle acil durumlar için...

0

bu aralar cep telefonlarını amacının dışında kullanılan neredeyse bir araba parası değerinde olduğuna inandığım bozulmaya kablosuz ve wifisiz yaşayamayacakmış gibi hissettiren cihazlar gözüyle bakıyorum.

0

bence çok yararlı icatlardan biri zaten şimdiki telefonlar bilgisayar gibi tüm işlemleri bir tıkla hallediyorsun. paylaşıyorsun, haberdar oluyorsun, banka işini hallediyorsun, haber okuyabiliyorsun.

0

telefon gerçekten hayatımızı oldukça kolaylaştıran bir icattır ama su anki tarihte oldukça tehlikeli bir duruma gelmiştir

0

uzaklari yakın eden bir icat olarak görüyorum. elimizden düşmüyor hicbirimizin. ama keşke bu kadar bağımlı olmasaydık. telefonlarla geçirdiğimiz vakti bizi sevenlere de vermeliyiz.

0

telefon hayatımızı kolaylaştıran en güzel icadlar arasında . alexsandır gramber bu buluşu yaparken çok düşünmüş olmalı , hayatımızı bu kadar kolaylaştıran buluş adamları . gramber gibi adamlara oldukça çok ihtiyacımız vardır.