0

başkalarının şarkılarını çalmak bazı yerlerini değiştirmek bizim sanatçılar hep kore'den çalıyorlar ayıp bişey bu işini düzgün yapan insanlar kalmadı

0

şark demek doğu demektir.kurnazlık ise bir iş için fazla çaba sarf etmeden kar elde etmektir.doğu kültüründen gelen aşırı derecede farklı fikirler ve farklı kestirme metotlarla az çalışarak çok kazanma yöntemi ile veya karşındaki insanı ufak sahtekarlıklarla kandırarak kendi çıkarına iş yapma şekildir.şark kurnazlığına tam olarak bu anlamalara gelmektedir.az iş yaparak sahtekarlıklar ile karşı tarafı kandırarak veya gözünü boyayarak çıkar elde etmeye çalışan kişiler için veya durumlar için kullanılan bir tabirdir.

0

kurnazlık yapıp para kazanmak uyanıklık gibi

0

çakallıktan başka bir şey değildir. genelde kendini akıllı zanneden kişiler yapar

0

şark kurnazlığı il k once betelerden gelen bir kurnazlıktır kendini akıllı sanılarak yapılan bu şark kurnazlığı bir çok kötü haabere konu olup ve birçok kezde gorulmez degerlerle yapılan ancak hiçbir sonuca varılmayan bu şark kurnazlığı her zaman sonu hüsranla bitebilir ve ancak güzel şarkılarda bunlara ancak sadece kapsamda karşı cıkabılırız ama karşı çıkmakta fayda etmez olmayan bir etken için kendimizi riske atarak çok boş bie konuya deyniriz ve kendimizi tehlikede hissediriz ve bu konuyla ilgili dilekçe yazılıp başsavcılığa verildiğinde zaten orda iştamamlanır ve kurtulmuş oluruz ve bu konu bizi aşar.

0

her işte kendine uyanıklık yapıp iyi kazanç sağlamak.

0

kendini beğenmişlik herşeyi ben bilirim ayağına yatan bencil kişilere denilen bir isimdir şark kurnazlıgı

0

doğu'nun görgü, anlayış ve davranışlarına göre; zamana yaymak, boşvermek, aldırmazlık tavırlarıyla uzun vadede karşıdakini bezdirerek, istediğini elde etmektir. tabi bu ahlaksızlık ve sahtekarlıktır.

0

kendini çok akilli sanan kişilere söylenen sözdür

0

masum ayağına yatarak insanların gözünü boyayıp arka plandan sinsi planlar yürütenler için kullanılır şark kurnazı tabiri.

0

doğuluların yaptığı bir çeşit kurnazlıkdır.

0

kendisini çok fazla akıllı sanıp saf rolüne yatan tilki gibidir bu şark kurnazları. o kadar masum o kadar sadedir ki bunlar asla hiçbir şey beklemezsiniz kötü bir durumla sizi karşı karşıya bırakmayacağıni düşünürsünüz ama ansızın sırtınizdan vuru verirler. o zaman arkadan atarlar asla insanların yüzüne olanı biteni olduğu gibi söyleyemezler düşüncelerini insanların yüzüne ifade edemezler çünkü onlar için bu durumlar çıkarlarını göz ardı etmelerini gerektirecektir. örnek verecek olursak yiyici olarak nitelendirilen kimseler çıkarları uğruna o kadar mahsunlardir o kadar garibanlardirki asla onlara iyilik yapmaktan çekinmezsiniz. ve sonra bir duyarsınız ki sizin için enayi diyor bu tarz kimseler açık ve seçik şark kurnazidir. mümkün olduğunca uzak durun tabii ilk başta kendilerini belli etmezler ama zamanla sizin tüm iyi niyetlerinizi suistimal ederek kendilerini ortaya koyarlar. gördüğün zaman kaçarak uzaklaştın.

0

saf, cahil , dahi ve aptal görünüp kazık atmaya çalışmaktır.basit ama etkilidir. düşünsene hiçbir kötülük beklemediğin için bütün savunma mekanizmalarını devre dışı bırakmışsın.güzel bir av olmuşsun. kazıklama sonrasıda saf , cahil , dahi ve aptal imajını sürdürür bu tipler.

0

ufak tefek şeylerden tasarruf edip ve hatta karşısındakini aldatarak aslında çokta zarar eden zihniyet

0

şark kurnazlığı aslen kısa vadede yüksek kar edeyim düşüncesinde olanlar ya da sistemlerin basit açıklarından yaralanıp kendi lehine kazançlar çıkarmaktır.örnek olarak ise kaçak elektirik kullanan kimseler bu şark kurnazlığına örnektir.ayrıca şark doğu demektir.

0

daha önce 1 kez duymuşdum ama ne oldugunu hatılayamadım hatırladıgı zaman sana söylerim

0

şark bir yöndür. günümüzde kullandığımız dilde doğu anlamına denk gelmektedir. doğu insanına has kurnazlıktan söz edilmek için söylenilmiştir.

0

en çok bulunan insan tipidir.siz sırada beklerken gelir önünüze geçer.otobüse binince herkesin gözünün içine bakar kalk ben oturayım diye.bir konuda fikrini sorarsın aptalı oynar arkanızdan konuşur.bütün hayatını çıkarsal bağlam denklemi üzerine kuran kişilere şark kurnazı denir.

0

kendini akıllı zanneden,sinsi ve fırsatçı kişiliklere denir...

0

içten pazarlıklı, gözü açık, ve karşı tarafa kendi çıkarları doğrultusunda iatediklerini yaptıran kişi