0

mısır uygarlığı nil nehiri sayesinde matematik geometri ve tio alanında öncü olmuştur nil nehrinin taşması sonucu olumsuzlukları engellemek için geometriyi ve matematiği geliştirmişler tanrıların olduktan sonra aynı kalabilmeleri için mumyalama sistemini geliştirmişlerdir

0

gerek mumyalama olaylari ile bedenlerin organlarinin uzun zaman gelip gecmesine ragmen bozulmadan kalmasini saglamalari daha o yillarda bu tarz basarili seyler yapmalari misirin unudur zaten.hala tam olarak bu eski uygarlik hakkinda cozulememis cok sir mevcut.fakat gerek firavuna olan inanclari gerek baska bir sey,onlari organlari bu derece muhafaza edebilen bir yontemi kesfetmeye itmis.

0

tamam o kadar da bu güzel ve en anlamlı tepki gösteren ve bu akşam da orda bulup bu hafta da sonumu hayır etsin ben takip ederim etti ediyorum bu hafta sonu bir ay içersinde hukiki mahkemeye hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe yazarak temin yazarak bir ay içersinde hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe yazarak temin edilebilir bu hafta sonu bir ay içersinde hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe yazarak temin etmek suçundan suçundan dava açılan davada bir şey değil ki bu marifet ritmi bu akşam bir saat önce bu gün çok iyi olur bu kadar çok şey var bu hafta sonumu yapıcaz etsin bende takip ederim takip edin geri bu hafta sonumu yapıcaz etsin bu kadar çok şey kolay kolay gelsin sana bu bir ay içersinde hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe başvurarak bir ay içersinde hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe yazarak temin edilebilir bu hafta hafta sonu bir ay ay içersinde hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe yazarak temin etmek suçundan dava suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve bu akşam da orda da bu hafta sonumu hayır bu hafta akşam kadar çok şey var ifade ederek şunları söylüyor bir şey değil var diye da bu akşam saat bir tam olarak bu hafta sonu bir ay içersinde hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe re eve rre r bu hafta sonu bir ay içersinde hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe yazarak temin etmek suçundan dava açıldı bir şey bu akşam saat tam bir ay içersinde hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe yazarak temin edilebilir bu hafta sonu bir ay içersinde hukiki rmahkemeye başvurarak dilekçe yazarak temin etmek suçundan dava açılan bir ay içersinde hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe yazarak temin etmek suçundan dava suçundan da orda da bir şey var da bu orda da bu akşam saat tam bir ay içersinde hukiki hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe yazarak temin edilebilir bu hafta sonu sonu bir ay içersinde hukiki içersinde hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe yazarak temin edilebilir bu hafta sonu bir ay içersinde hukiki mahkemeye başvurarak başvurarak dilekçe yazarak temin etmek suçundan dava açılan suçundan ağırlaştırılmış ömür bu akşam da orda da da bu hafta sonu bir ay içersinde hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe yazarak temin edilebilir bu hafta bu akşam da orda da bu akşam saat tam bir ay içersinde hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe yazarak temin edilebilir temin ettiği için bir ay şey var bu hafta sonu bir ay içersinde hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe yazarak temin edilebilir bu hafta sonu bir ay içersinde hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe yazarak temin etmek suçundan dava açılan bir bu yana en son attığı gollerle sahadan bu tür ı ruıro bu hafta sonu bir ay içersinde hukiki mahkemeye başvurarak dilekçe ıbaşvurarak bir

0

muazzam bir katkilari olmustur belki de suan bulundugumuz seviyeyi onlara borcluyuz

0

bu sorunun cevabı zaten dünyanın 7 harikasından biri olan mısır piramitidir halen gizemini koruyan mısır piramiti o zaman gore yapılması imkansız yapılardandır bu aşamada mimarı ve matematiksel hesaplamalar yapılmıştır ekstradan takvim ve trigonometri ornek gosterilebilir

0

dünya tarihine baktığımız zaman geçmişten günümüze çok fazla miras kalmıştır özellikle bilim alanında mısırlı uygarlıkların da bu mirasta payı çok büyüktür çünkü zamanin bilimde en ilerlemiş uygarlıkları onlardi . pi sayısıni bulan onlardı bir yılı 365 gün ve 12 aya bölüp güneş takvimini bulan onlardi özellikle tip alanında ilerleyip mumyalama tekniğini bulmaları eşsiz birşeydir . dünyanın 7 harikasından biri olan mısır piramitleri o zaman teknolojisi ile yapılması imkansız gibi gözükse de bunu başarmışlardır. bugünkü bilimin ilerlemesin de en büyük katkı onlarındir.

0

mısır uygarlığı çok eski uygarlıklardan birisidir. bu uygarlık geçmişten günümüze birçok farklı alanda yenilikler ve değişik adetleriyle dikkatimizi çekmiştir. mısırlıların güneş esaslı takvimi kullanması matematik alanında ilerlemelerine neden olmuştur. aynı zamanda eski çağlarda ölülerini mumyalamaları tıp alanında ilerlemelerine neden olmuştur. ölülerin bedenlerinin mumyalanıp sağlam bir şekilde kalması tıp alanında o çağlara göre oldukça büyük bir adımdır. aynı zamanda ölülerini sakladıkları piramitler ve piramitlerin bulunduğu konumlar matematik hesaplamalarıyla birlikte yapıldığının göstergesidir. piramitlerin bir tarafının güneş alıp bir tarafının almaması matematikle uğraştıklarını ve bunu hesaba katarak yaptıklarını göstergesidir. aynı zamanda papirüs kağıtlarını da bu anlamda kullanmışlardır.

0

mö 4241 yılında hassas takvim
ö 3000 yıllarında hiyeroglif yazı sistemi
pi sayısının bulunması vb. buluşlar matematiğe yapılan katkılardandır bunun bir kanıtı da mısır piramitlerinin yapılmasıdır.

tıp alanında ise yapılan kazılar ve elde edilen bulgular sonucunda
beyin ameliyatı
kırık çatlak tedavisi
yaraların sterilize edilmesi ve daha birçok örnek verilebilir.

0

mısırlılılar sürekli mumyalarla uğraştıkları için insan vücudunun içini gayet iyi biliyorlar. sürekli insan içlerini doldurdukları için organları çıkarmak zorunda kalıyorlar. o sayede organın çalışma prensibinide bir nevi anlamış olabilirler. mumyalanacak insanın her yerindeki organları çıkardıktan sonra her yerine bitkilerden yapılan anti-bakteriyel sıvı sürüyorlar. bu bitkilerin gerekli miktarları için sayıları kullanmış olabilirler. nil nehrinin ne zaman taştığını ve bitkilerin ne zaman hasad edilebileceğini hesaplamak için matematiksel yollarla takvim yapmışlardır. aynı zamanda mısırlılar piramitleri yapmak içinde getirdikleri taşları nehirde yüzdürmeleriyle bir nevi matematik formülüde kullanmışlardır. piramitleri yaparkende matematikten yararlanmışlardır. örnek olarak nasıl taşları üst üste koyabilmek için nasıl bir sistem yapılabilir, nereye destek koyacağız falan filan.

0

mısırlılar islam dünyasının en önemli bilim merkezlerindendir.mısırlılar matematik adına pi sayısını bulmuşlardır.bir yılı 365 gün ve 12 aya bölmüşlerdir.güneş yılı takvimini geliştirmişlerdir.tıp alanında ilerleyip mumyalamayı bulmuşlardır.en öenmlisi ise günümüzde bile sırrını koruyan mısır piramitlerini inşa etmişlerdir.

0

mısırda sayıların dünyasına kendini kaptırmış birçok araştırmacı gün yüzüne çıkardığı esrarengiz belgelerle sayı şekillerinin temelinin nasıl oluşturulduğu sorusuna cevap vermeyi kolaylaştırdı. maya ve babil uygarlıklarının sayıların gelişiminde yaptığı çalışmalar her şeyin net olmasını sağladı.

mısır medeniyeti ile başlayan sayıya karşılık nesneler kuralı uzun yıllar süregeldi.

0

mısır uygarlığı tirgonometri doğuşunu saglamistir mısırda yapılan piramitler geometrinin mısır uygarlığı sayesinde bir doğuşudur.tip alanında mumyalanmış olayını başlatmışlardır.

0

mısır uygarlıkları dışarıdan gelen etkilere kapalı bir medeniyettir ama bu onların bilim yönünde gelişmesine engel olmamıştır ancak yaptıkları bir çok şey gizli kalmıştır çok önemli şeylere imza atmışlardır mısır'a hayata veren nil nehridir nil nehrinin taşma ve çekilme zamanın belirmesi için ilk ay yılı esaslı takvimin çıkışına neden sağladı buda bizim şuan ki kaldığımızı takvimin öncüsü olmuştur ve bu gibi bir çok takvimden esinlenerek şuan kulağımız takvim ortaya çıkmıştır.nil nehrinden bozulan sınırların yeniden çizilmesi için tirgonometrinin doğuşunu sağlamıştır.tiriginometri çok önemli bir matematik konusudur şuan bile çok işimize yarayan bir denklem bütünüdür ve hayatımızın bir çok yerinde işimize yarıya bir denklem bütünüdür bu durum sayesinde insaların yani mimar ve mühendisler işlerini en ince ayrıntısına kadar hesaplar ve sorun çıkmayacağandan emin olana kadar devam eder ve çözüm yolu bulur bununla ilgili.misirlar ölüleri mumyalarak gömdükleri için tıbbın gelişmesinide neden olmuştur ve böylece şuan yaşadığımız dünyadaki tıbbın temelini atmıştır aslında sadece tıbbın değil bir çok konu vardır öyle şuan hayatımızda bir çok yaşadığımız yerin ve şeyin temelini atmıştır.

0

mısırlılar pi sayısını bulmuşlardır. 1 yılı 365 gün ve 12 aya bölüp güneş yılı takvimini geliştirdiler. mısır piramitlerini inşa ettiler. tıp alanında ise mumyalama tekniğini buldular

0

maveraünnehir bölgesinin batı cephesini oluşturan nil nehrinin yer aldığı mısır ülkesi medeniyetlerin ortaya çıktığı bilimin bir ışık olarak dünyaya yayıldığı alandır. coğrafi açıdan izole olmuş bir bölgede yer aldığı için tarihi geçmişte istilaya ve saldırıya uğramamıştır. bu nedenle sosyaş ve bilimsel hayat bir sekteye uğramamıştır. fahat doğal müdahalelere hep açık olmuştur. akdenize olan kıyısı ve nil nehrinin varlığı ile sürekli su baskınlarına uğramıştır. tarım alanları sürekli olarak heba olmuştur. bu durumdan kurtulmak için su baskınlarını önlemek için baskın zamanlarını mevsimsel dalgalanmaları hesaplamaya çalışmışlardır. matematiği ve geometriyi bularak sınır kavramını geliştirmişlerdir. mısır piramitlerini muazzam bir şekilde yaparak bilim dünyasına katmışlardır.

0

mısır nil nehrinin taşma ve çekilme zamanından dolayı ay esaslı takvimi bulmuşlardır aynı zamanda pi sayısımı bulmuşlardır nil nehrinin ne zaman nil nehrin yüzünden bozulan sınırlarını düzeltmek için geometrinin doğuşuna neden olmuştur aynı zamanda ölüleri mumyalarak gömdükleri için ezacilik ve tıp gelişmiştir mısır dışarıdan gelen etkilerden kapalı bir medeniyet olmuştur

0

mısırda öldükten sonrs insanları mumyalama gibi bir gelenek vardı. bu ölen kişinin durumuna göre daha kaliyeli ya da kalitesiz mumyalama olabiliyordu. mesela firavunları yüz yıllarca bozulmayacak bir şekilde mumyalarken halkın alt düzey kişileri bikaç yıl içinde bozulabiliyordu. bu mumyalama işlemi mısırlıların tıp alanında gelişmesine katkı sağladı. öte yandan mısırda bulunan mısır piramitleri de muthiş bir matematik ve geometri ile yapılmıştır. hatta öyle ki günümüz araştırmacıları hala bu piramitlerin o yüz yıllarda nasıl yapıldığına dair hayret ediyor.ısır uygarlığı matematikte geometri alanında bulunduğu katkı büyüktür. bu katkı şu şekilde gerçekleşmiştir. nil nehri taşma zamanlarından sonra halk kendi bölgelerini belirtmek ve korumak amacı ile tarım yaptığı alanı çitlerle çevirerek geometriye katkıda bulunmuştur. tıpta ise eczacılık bölümüne ilaçlara katkısı olan mısır mumyalamada kullanılan çeşitli bitki ve baharatlarla eczacılığa , bedeni korumayla ilgili büyük katkılarda bulunmuştur

1

mısırlı bilim adamları matematik geometri ve bilim alanında başarılı olmuşlar matematikteki bir çok kavramı veya kuralları çözümleri matematik mısırlı bilim adamları kazandırmıştır

0

gökblimi tıp yazı bılımı dil bilimi mimari

0

gerek yıp alanında gerekse bilim alanında bir çok katkıları olmasına delaleten günümüzde tıp açısından bir çok faide içerdiği gibi mimari açıdan bilimselleşmeye şiddetle destek olmuştur .