0

her iki tarafta birbirine söz verdiği için bence takmalı sadık olduğunu göstermek için gerekli

0

sözlenen kişilerin yüzük takması mantıklı bir durum.en azından çevrelerindeki insanlara mesaj veren bir sembol dür yüzük.benim eşim var anlamında işaret verir.

0

yüzük takmak tamamen semboliktir. kişi kendini nasıl rahat hissedecekse öyle olmalıdır. zorlayıcı olmamalıdır açıkçası. önemli olan kişinin verdiği sözü ruhunun ve kalbinin bilmesidir.

0

erkek eğer sözlendiği kadından alacağını alıp dümbüklük peşinde koşacaksa takmaz, sen takıyor olarak görsende senin olmadığın ortamda o yüzük hep ceptedir. ama adam gibi biriyse gözü dışarda değilse tek sevdiği sen isen hayatını seninle devam ettirmek istiyorsa çocuklarının anası, annesinin babasının gelini, kardeşlerinin yengesi olarak seni görmek istiyorsa o yüzük parmağı kessen de çıkmaz. ha tabi istisna durumlar var mesela ben yüzük, bileklik, kolye tarzı şeyler takmaktan nefret ederim ama el kızı o yüzüğü zorla da olsa taktırır. :)

0

gelenek ve göreneklerimize göre sözlenen erkek yüzük takar. ama bence bu mecburi bir şey değildir. çünkü yüzük takmadığı zaman bu onun sözlenmediği anlamına gelmez. o yüzden yüzük takmamasında bence bir sakınca yoktur.

0

öncelikle sözlenen bir insanın erkek kadın farketmez sözlü olduğunu belli edecek tek şey yüzüktür.bu sebeple yüzük erkek içinde kadın için de takılması zorunlu olduğunu düşündüğüm bir takıdır.

0

tabiki takmalıdir. bayanlar takiyorsa onlarda takmali. sonuçta yüzük bağlılık demek başım bağlı demek erkekte takicak ki belli olsun bu durum.

0

duygusal yönden tatmin olacaklarsa yüzük takabilir ler

0

bir erkek söz yüzüğü takmalıdır bence. çünkü dışarıdaki bazı kendini bilmez kızlar bakabilir. sadece onun yüzüğü gösterip irtibat kurmaması gerekir. hem bir adı konmalıdır. hemde hayatında birinin olduğunun belirtisi o yüzüktür. güzel bir görüntü oluyor erkekte yüzük olması. o mutlu günün bir parçası olduğunu gösterir. eğer o erkek o yüzüğü parmağından hiç çıkarmıyorsa karşısındaki kişiye değer verdiğinin belirtisidir. yüzük bir insana olan bağlılığı göstermektedir. yüzük takmayan bir kişiden şüphe duyulur. eğer geçerli bir nedeni yoksa taksın. ama geçerli bir nedeni yoksa takmayabilir. mesela restorantlarda veya ağır yerlerde çalışan kişilerde takı ve yüzük yasağı olabilir. ama işte takamıyorsa işten çıktığı saniye geri parmağına o yüzüğü takabilir. eğer karşındaki kişi yüzük takmamaya inatlaşıyorsa bende takmam bakalım o kabul edecek mi ?

0

takmalıdır yüzük insanın başının bağlı olduğunu gösterir karşılaştığı hanfendiler ilk başta erkeği incelerken ilk başta parmağında yüzük varmı yokmu diye bakarlar bu yüzden takmalıdırlar.

0

söz gereği takmalıdır ancak benim gibi yüzük takmayı sevmeyen erkeklere de saygı duyulmalıdır.

0

yani bu kişinin kendisine kalmış bir karardır.illa takacak diye birşeyde yok bence.zaten söz geleneklerin en küçük şeyidir.iki kişi arasındaki sevdiklerini gösteren bir yüzük tarzı bir şeydir.

0

evet takmalıdır. takmadan sozlu olduğu belli olmaz.

0

takıp takmaması kişiye göre değişebilir tabi ki ben takma taraftarı bir insan değilim yüzük olmuş ne olmamış ne bunun kişiye bir faydası yok ne yani yüzük takınca daha mı güvenilir oluyor insanlar eğer bir insan kötülük yapacak olsa buna parmağındaki yüzüğün pek engel olacağını düşünmüyorum karşısındaki insana güvenmeyen insan zorla yüzük taktırmak ister.

0

dinimizce sözlenen ve nişanlı olan erkek yüzük takması caiz değil, tabi yinede insanoğluna kalmış

0

takmalıdır bu erkek kadın diye ayrılıcak bi konu değildir bu yola çıkmış bütün bireyler durumu el verdikçe yerine getirmelidir

0

sözlenen erkek yüzük takmasada olur çünkü erkek adam sözünü tutar

1

bence tabi takmalı. çünkü artık bir sahibi olduğu bilinmeli. takmazsa sıkıntı bence ben takılmasından yanayım takılmalı. takmayan erkeklerin bu düşüncesini saçma buluyorum. takmalısın ki sen artık ilk adımı atmışsın.

2

sözlenen erkeğin tabiki de yüzük takması gerekir. sonuçta iki tarafta birbirlerine bir söz veriyorlar ve bunu da yüzükle taçlandırıyorlar. eğer ortak olarak bir yola çıkıldıysa hiçbir şey tek taraflı olmamalıdır bence. ve zaten o erkekle sözlenen kişide erkeğin yüzük takmasını ister ki kimse ona yan gözle bile bakamasın. yani başının bağlı olduğu anlaşılsın :)

0

evet tabii ki de takmalıdır erkekler çapkın olur bu yüzden yüzük takmayan erkek bir yere gittiği zaman kadın erkeğe bakarsa parmağında yüzük olmadığını gördüğü zaman ona yanaşabilir ve yanlış sonuçlar doğurabilir ama bir erkeğin alyansın takarsa dışarıda gören kadın tarafından dikkatini çekmeyecek tir erkeğin yüzük takma mu durum mu evlilikte büyük sorunlara ve kavgaları neden olur