0

sözlenen erkek takmalıdır tabikide nerden anlıcaklar o erkegın evlı olup yada nişanlı olup olmadıgını takmalıdır ama son dönemlerde artık sankı takılmıyor ben erkeklerin parmağında göremiyorum diyebilirim yani bahaneler ise işte duşa gırdım unutmuştum tuvalete gırdım unutmuştum parmagımı çok sıkıyor gıbı bazı ınsanlar bu yüzük olayını farklı kullanıyor yüzüğü karısının yanında takıyor kapıdan dışarı çıktıgı an yüzüğü cebıne koyuyor ve sağa sola başka karıların yanına gittiği oluyor seneler önce görmüştüm bu olayı ve yapıyordu karısını aldatıyordu mesela sokaktan yada bı tanıdık begendı sızı sizin evlı olup olmadıgını bılmıyor yanı parmagınıza baksa tamam evlı değil der ama evlisin ve parmağında yüzük yok işte buradan bi kere insan kaybediyor diyebilirim yanı sakın ve sakın öyle şeyler yapmayın evlıysenız karınızı aldatmayın yüzüğünüz her zaman parmağınızda olsun.

0

evet takmalıdır oldugunu düşünüyorum ama bazıları bahane yaparak takmıyor yok parmagımı sıkıyor duşa girer cıkarken unutuyorum gibi siz zaten o yüzükleri taktıgınızda bir ömür boyu birliktelik oluyor ve çıkarmak pek doğru olmaz erkeğin evlimi yoksa bekarmı oldugu yüzük sayesınde anlaşılabılır kadında aynı seviyede anlaşılabılır insanlar verdiği sözü bu yüzük sayesinde yerine getirebilir çıkarılması pek doğru degıldır ve her çağ atladıkça bu yüzükler artık pek kullanılmamaya başlanıyor yanı nıkah ortamından başka evlılıkten başka artık ö yüzük sanki sağa sola atılmaya başlıyor eşinden gizlice yüzüğü çıkartıyorsa gerçekten günahtır aldatan insanlarda var evet sevgilisinin yanında takıyor ama sevgilisinin yanından ayrılınca yüzüğü çıkartıyor bu olaylarada şahit oldum yüzük takıldınmı bir ömür takılmalıdır.

0

takmalıdır. söz merasiminin yapılmasının amaçlarından birisi de budur. yüzük ise verilen sözü sembolize eder ve kişinin kendisine ve etrafına karşı bunu hatırlatır.

0

bence takmalıdır. sonuçta kız yüzük takmak istemiyorum dese erkek kıyamet koparır. ama kızlar laf edince sevmiyorum takamam vs diyorlar. biraz empati yapabilinse keşke..

0

kiz nasil takmak zorunda ise erkekte takmalı bana gore

0

bireyler kadın erkek fark etmeksizin karşılıklı olarak evlenmeye söz veriyorlarsa elbette erkekte yüzük takmalıdır. ayrıca kadın takıyorsa erkek neden takmasın ki. çevresi tarafından da sözlü olduğu bilinmeli bu sayede.

0

tabikide takmalıdı bir insanla hayat birleştirdiği için takması gerekiyor takmazsa karşı tarafa saygısızlık olur

0

sözde yüzük takılmışsa zaten çıkarılmamalı takılmalı.

0

bu tamamen kişisel bir mevzudur. isteyen takar isteyen takmaz. bulunduğu ortamlarda yanaşan kız varsa da sözlü olduğunu belli eden hareket ve söylemler içinde olmalıdır.

0

takmalidir sonucta bir insanlara hayatinizi birlestirmeye soz veriyorsunuz ve o da onun nişanesi ayni zamnda artik başım bagli anlami da tasidigi icin disardan gelecek olan kadin saldirilarina karsi gercek bir kalkan olacaktir

0

söz olsun nişan olsun hiç farketmez kadınlar nasıl takıyorsa erkeklerde takmalıdır bence ama bilindiği üzere dinimizde erkeğe altın haram olduğu için gümüş yüzük takabilir

0

söz yapmış olan kişi ister erkek olsun isterse kadın olsun tüzük takması makuldur. yüzük takmanın espirisi ben artık birini seviyorum ve başı bağlıyım. bana kimse bakmasın. artık benimse bir sevdiğim, yarim var. bana bakmayın artık. başka kapıya.:)))

0

öncelikle sozlendigi için nispeten bir yüzük takması gereklidir bence. ama tabiki bu sadece parmağa taktiği bir cisim olarak kalmamalı hissiyate de yansımalıdır. kişi sözlendiğinde evliliğe bir adım atmış ve bu ilişkiye bir isim koymuştur evet seviyorlarsa gerek yoktur evlenince zaten takılır diyebiliyorsak evlenince de takilmasino zaman çünkü o zaman o yüzüğün bir manasi taşıdığı bir ablam var ki takılıyor . bu yuzdendir ki sozlenen ciftlerin kendilerine içten bir şekilde birbirlerine karşı sadakatli olacakları yönünde söz vermeleri gerekir . ve bu sözü en iyi şekilde tutanaklarına dair .. bunu ifade etmek içinde bir cisim kullanabilirler tek anlamı sadece ona yüklemeden ve bu yüzük olmalıdır.

0

eğer ki sözlendi isen o yüzüğü takman gerek çünkü bir insana bakınca yüzüğü varmı yokmu diye bakılmaya başlanan bir millet haline gelmeye başladık malesefki bundan dolayı yüzük bu konuyu kökten bitirmeye ve bir insanın sevdiğinin olduğunu gösterdiği için takılmasında fayda vardır. yüzük bir simge olsa da bu simgenin anlamı vardır bu anlamı taşımakla yükümlüdür hem kadın hemde erkek o yüzüğü takmalı yada sözlenmemeli eğer takmayacaksa

0

yakışıyorsa tabii ki de takmalı yakışmıyorsa takmamalı bence tabii o zaman da nişanlı olduğu kişiyi de zorla taktırmamalrı sen takmıyorsan o da takmasın o zaman eşitlik olsun. benim düşüncem bu şekilde ya sizin?

0

evet takmalıdır tabi ama yüzük takan erkek pek görmedim çok nadir takanlar

0

evet sözlene erkek kesinlikle yüzük takmalıdır. çünkü artık resmi bir adım atmışlardır. insanların elinde yüzük görmesi onu ilişkisinin olduğu anlamına gelir ve insanları ondan uzak tutabilir.

0

bence gerek duyulmamalıdır. bir çift aralarında anlaşıp söz vermişlerse birbirlerine ilerleyen zamanlarda gerçeğe dönüştüreceklerdir illaki. evlendikten sonra takılması daha mantıklıdır.

0

bence takmalı yani tabii ki dinimize göre altın erkeğe haram kılınmış ama bir erkek gümüş yüzük de takabilir peygamber efendimiz de çıkıyormuş yani evet bir erkek ve bir kadının evlenmesi yüzeye bağlı değil tabii ki de ama yüzük de yani evlilikte bence güzel bir şeydir o yüzden yüzüğü takılması bence sıkıntı yaratmaz takılabilir yani takılabilir

0

ben bir erkek olarak bence sözlenen erkek kesinlikle yüzük takmalıdır