0

çocukluğumun efsane yiyeceğidir salçalı ekmek. öğlenleyin yemek yedikten sonra akşam yemeğine kadar okul bittikten sonra sokakta oynarken acıktığımızda yemeğe kadar tok tutsun diye hazırlanmış olan yumuşacık ekmeğin üzerine biraz yağ gezdirdikten sonra sürülen salça o kadar güzel bir yiyecektir ki anlatamam size. tadı hala damağımdadır.ve salçalı ekmeğin tok tuttuğu karnımızda akşamleyin ezan okunduktan sonra ve karanlık çökünce eve gittiğimizde yemeği yine aynı iştahla saldırdık. şimdi ev yapımı salçalar harca salçaları lezzeti dahi yok.

0

salcali ekmek yerine ben yogurtlu ekmek yerdim kucuk dilimin ustune yorgurt uzerine seker hem karnim doyardi hem tatli hala arada yaparjm acikinca eskiler candir :)

0

evet yerdim üzerine de maydanoz ve kuru nane serperdim öyle yerdim. tadına doyamazdım...

0

küçükken hiç salçalı ekmek yemedim kuru ekmek yedim

1

ben eskiden yorulunca annemden salca ekmek isterdim annem eskiden sucukla tost makinasi yoktu sucuk yerine salca tost makinesi yerindede eliyle basardı simdi var allaha şükür herşey yerli yerinde herşeyimiz var allaha sükür.sucuklu tost=salcalı ekmek

1

kesinlikle bir de buna ek olarak zeytin ekmek domates vardı. :)

1

çocukken bizde salcali ekmek yapardi annem.ama biz sokakda daha cok yedigimiz ekmek ile salatalik veya domates yerdik. oda aliskanliklar vardi bizde.

1

90'larda çocuk olmuş biri olarak hiç salçalı ekmek yemedim salçayı ekmeğe sürmek kimin aklına gelmiş onu da bilmiyorum hadi kahvaltılık olur lütenitsa olur ama salça ne ya hiç benim tarzım değil

1

salçalı ekmek değilde genelde yağlı ekmek yerdik biz.

1

ben yemedim, biz çoğunlukla yağ ve reçelli ekmek yerdik yada ekmek arası beyaz peynir koyup yerdik.

1

kesinlikle salcali ekmek yemiyen cocuk cocuklugunu yasamamis demek tir

1

hemde nasil en sevdiğim seydi benim ah kücukluğum nerdesin cik gel özledim ya

1

günde 3 4 sefer hemde.annem neredeyse her 3 4 saatte bir kapıya kadar getirirdi.güzel günlerdi vesselam.

1

çocukken yediğimi hiç hatırlamıyorum. sanırım ilk kez 17 yaşında arkadaş tavsiyesiyle yedim.

1

cokk ydmm bnde cok gzl di ya super bi ymk oluodu o an keske ozmnlra dnblsk.

1

hayır yemiyordum çünkü çıkacağım zaman evde yemek yiyip de çıkıyordum. öyle 7 - 24 dışarıda olan huysuz bir çocuk değildim fakat arkadaşlarım çıktığı zaman çıkıyordum. karnımız acıkınca da eve geri dönerdik.

1

yemeyen yoktur bence o kadarda tatlıdır ki o anda en güzel yemektir o

1

sokağa çıkıp maç yapardık ve gerçekten çok acıkırdık. o açlığın üzerine salçalı ekmek yerdim. bence sokağa çıkıp acıkıpta direk eve giden her çocuk mutlaka salçalı ekmek yemiştir.

1

hayir yemezdim çünkü ben küçükken oyun oynamayi daha cok seviyordum

1

evet yerdim ve şu an hala ekmek arası salça peynir yapıp işyerine götürüyorum ama kuçükken tadı bana çok daha lezzetli geliyordu ya şimdiki salçalar bozuk yada benim ağız tadım :)