0

sevginin her şeyin üzerinde olduğu anlatılmak istenmektedir. ayrıca her insanın içinde çok azda olsa bir miktar sevginin bulunduğunu anlatan bir filmdir. hiç kimse sevgisiz olamaz sadece kendini kimseyi sevmediğine inandırmıştır. karşısına karşı koyamayacagı kişi çıkınca o da sevginin ne demek olduğunu anlyacaktır.

0

leon filmini ilk izlediğim de anlamamıştım,konu olarak ufak bir kızın saçmalıklarına takılmıştı gözlerim hep.bu film hep böyle mi gidecek diye düşünürken yanlış pencereden olaya baktığımı, filmin sonuna doğru anladım.sevgi bir seri katili bile yumuşatır, kalbinin derinliklerinde aşka ve güzelliğe dair her zaman bişeyler saklamıştır insanlar.bu filmde de anlatılmak istenen bu, aşk ve sevgi yeryüzünde ki herşeyin önüne geçmektedir.

1

gözünü kırpmadan kadar insan öldürecek kadar soğukkanlı, polis tarafından basılan binadan yanında sürekli taşıdığı çiçeğini matilda'ya emanet edecek kadar sevecen bir adamın hikayesi..
ben ilk izlediğimde çok beğenmiştir. ikinci izlediğimde yine beğendim.. ama hep düşünmüşümdür, film o şekilde sonlanmasaydı, nasıl devam ederdi diye! ama bir yandan da böyle bitmesi daha güzel diyorum düşündüğümde..
bazıları bu film için pedofili falan diye eleştiriler getiriyor ama burada leon değil, matilda adama aşık.. kızı binadan uzaklaştırmak için en son seni seviyorum diyor.. başka amacı yok..
hem hangimiz çocukluk yıllarımızda öğretmenimize hayranlık duymadık, aşk olmadık..
ben olmuştum.. şimdilerde düşününce ne güzel naif anıları var hayalimde.. şimdi gerçi çok uzun zaman oldu ama yolda karşılaşınca gülümseyerek selamlaşırız..hatıralar işte.. aklıma getirdiniz bu soru ile..