0

insanlar bazı nedenlerden dolayı bayılma olay gerçekleşebiliyor. bayılma anında eğer ki sokakta ise aşırı bir şekilde bir şey yapamayız ancak bayılan kişi ayaklarını yukarıya kaldırarak en azından kanın beyni gitmesine yardımcı olabilirsiniz diye düşünüyorum. genellikle bayılmalarda aşırı bir şey yapılmaz yani sadece ilk müdahale ayaklarını yukarıya kaldırıp düz bir şekilde en azından yatırılmak iyi olur. zaten hasta bayan kişi bir süre sonra kendi gelecektir. benim de bir akrabam bayılmıştı biz sadece soğan koklatmıştık açıkçası bir de kolonya sonra hemen kendine gelmişti bir süre sonra. genellikle bayılmalarda eğer ki çok önemli bir hastalık geçirme varsa mesela kalp krizi ,sara nöbeti geçirmiyorsa budur vardı peki bu durumların dışında pek bir şey yapılmaz. o yüzden de genellikle bayılmak bilinç kaybına neden olur ve kan basıncının düşmesine yardım genellikle onu sonucu meydana gelir. o yüzden de aşırı bir şekilde panik yapmamak gerekir.genellikle bayılma kan basıncının düşmesi ile meydana geldiği için tabii ki de bazen üzüntü gibi stres gibi durumlarda meydana gelebiliyor bazı kişilerde. bu tür bayılmalarda genellikle pek bir şey yapılmaz sadece hasta sırt üstü yatırılarak ayakları yukarı kaldırılır birazcık. genel anlamda bayılma anında bunlar yapılabilir zaten hasta bir süre sonra kendine gelecektir.

0

neden dolayı bayıldı önemli eğer ki şey sitesi yoluyla bayıldıysa ellerini yüzüne kolanya sürüp kolanya koklatmalıyız daha sonra bir miktar su ile ensesine masaj yapmalıyız.işi eğer sarılı bayıldıysa muhtemelen dişlerini kasıyordur bu durumda soğan koklatmalıyız soğan kokusu çok keskin olduğundan ağzını açacaktım buda işe yaramazsa bir kaşık yardımı ile hastanın ağzını açmalıyız yoksa kriz daha çok büyür.

0

bayılan insanım dişi kitlenmisse kaşık yardımıyla açılması lazım yoksa komaya girer. bizim bir akrabanın başına geldi bayıldı dişler kilitlendi kaşık soktuk ağzına dilini kopramasin ,komaya girmesin diye bayılan insana su serp yüzüne soğan koklar ,kolanya kollara bilirsin . yüzüne surebilirsin. kendine gelecektir