0

herseyden once onun da bir insan oldugu unutulmamalidir. saygi cercevesinde hosgorulu davranilmalidir

0

kendimizi üstün gormeyp gorgü kurallarınçerçevesinde ve empati yaparak

0

bakarmısınız diyerek çağırılmalı bakarmısın olarak deil yani

0

garsona ıslık çalarak falan çağırılmaz bakarmısın , garson bey gibi sözler söylenmeli

0

garsonda tıpkı bizim gibi normal bir insandır. lokantaya gittiğimiz zaman garsonu çağırırken onu aşağılayıcı bir şekilde çağırmamalıyız. düzgün bir şekilde hitap etmeliyiz ve kibar olmalıyız. bütün insanlar eşittir ve kimse kimseden üstün değildir. bu yüzden davranışlarımıza dikkat etmeliyiz. garson orada bize hizmet ettiği için onu küçük görmemeliyiz. çünkü herkesin çalıştığı bir iş var ve garsonun görevide o. görgü kurallarına da bakarsak eğer birbirimize karşı saygılı ve sevgili olmalıyız. kimseye saygısızlık yapmamalıyız.

0

öncelikle garsonluk yapmış bir insan olarak söylüyorum genel olarak garsonlarında insan olduğunu unutuyorlar. bazı kendini bilmezler öyle bu üslupla yaklaşıyorlar ki sanki garsonların sahibi. unutmayalım ki onlarda emekçi ekmek parası peşinde. isteğimizi kibar ve güler yüzlü bir şekilde isteyebiliriz emir kipiyle değil ricayla istersek her iki taraf mutlu olabilir. zaten daha fazlasını da beklemelemezler.

0

garsona teşekkür ederim hal hatır sorarım bu kadar

0

garsonların görevi müşterilerin mekandan mutlu olması için çalışan işçilerdir.garsonun görevi müşterilerin paltosu,çeketi,gibi vs kıyafetlerini alan onlarla hoşça ilgilenen onlara servis getiren kişilerdir.

0

"alt tabaka" olarak görüp aşağılayanlar oluyor ne yazık ki ama düşünülmüyor ki; o da emek vererek, sabır göstererek, alın teri ile para kazanıyor. bir sorun yaşandığı an sorumlu tutulan ve işten çıkarılabilecek ilk eleman oluyor. kibar, asil ve kendini geliştirmiş bireyler kimseyi sosyal statüsüne göre değerlendirip aşağı görmez. aksini yapan; kompleksleri olan, egosunu tatmin etmek için fırsat kollayan görgüsüz insanlardır

0

garsonlar da bizim gibi insanlardır. onlar da gidip herhangi bir restoranda cafede hizmet alabilir. alt sınıf gibi görerek hor davranmak ve aşağılamak aşırı yanlış davranıştır ve toplumsal sınıf ayrımına girer. bunun gibi davranışlar çok eski zamanlarda kölelik dönemlerinde kaldı. bu yüzden garsonlara garson olduğunu hissettirmeden isteyeceklerimizi nezaket çerçevesinde istemeliyiz.

0

nasıl davranılmaması gerektiğini insanlardan görüyoruz garsonlar sadece sizin o mekandaki yabancılamamanızı sağlar sorularınıza isteklerinize yardımcı olur uşağınız gibi davranamazsınız.

0

garsonlar lokantaya gittiğimizde bize servis yapan kişilerdir.lokantaya gidiyorum bakıyorumda bazen insanlar garsonlara servisi yanlış getirdiklerinde veya geç getirdiklerinde müşterilerin çok sert sözleri ve davranışları olabiliyor.bence onları da bir nebze anlamak gerekir.çok geç saatlere kadar çalışıyorlar ve müşterilerin hepsine yetişmeye çalışıyorlar onlara nasıl onlar bizlere nazik ve iyi davranıyorlarsa müşteriler de iyi,anlayışlı olmak gerekiyor.onlar olmasa bize ne servis yapan olur ne de nazik ve sabırlı davranan olur.

0

garsona nasıl davranılması lazım sorusu bence çok saçma. garsona nasıl davranılmaz sorusu önemlidir. garsona bir kere başka bir insan gibi davranmak çok yanlıştır. bizler de hizmet sektöründe olabiliriz. bu hizmet sektörü sadece garsonlukla ilgili değildir. bu sektörde bazı şeyler dikkat edilmesi gereken şeylerdir. insnalr size hizmet ediyor diye köleniz olamaz. sadece onlar incitebilir değilsiniz. aynı siz de o durumda olabilir onlar gibi hizmet veren bir insan olabilirsiniz. bu sektörün her bir elemanı sanki köleymiş gibi davranan insanlar ile dolu. garsonluk mesleği ile ilgili bir şey bilmeyen insanlar çok fazla. garsonlar nasıl davranmalıyız sorusunun en güzel cevabı insan gibi ama biz insan gibi davranmalıyız. onlar zaten görevlerini yapmaya çalışan bireylerin her bir parçasıdır

0

hangi sektörden olursa olsun meslek ayırt etmezsizin rica ederek konuşmalı ve istemeliyiz

0

ben öncelikle bir mekana girdim zaman eğer çok yoğun bir mekan değilse hemen sipariş vermemeyi tercih ederim. garson arkadaşın diğer masalara nasıl davrandığı eler yaptığına dikkat ederim, eğer garson arkadaş statü kovalayan bir arkadaş ise ona göre davranırım evet garson da bizim gibi bir insan ama gelen müşeride bizim gibi bir insan eğer o tüm insanlara eşit davranmıyor ve statüsünüe göre önem veriyorsa bende onu orda yormayı kendime hak görebilirim , çünkü gün gelir kıyafeti kötü olan durumu iyi olmayan kişi ben de olabilirim bu yüzden eşit davranan garsonlar her zaman benim için daha çok değerlidir.

1

bir mekânda bir şeyler yiyeceğimiz ya da içeceğimiz zaman garsonlardan isteriz. öncelikle onların da insan olduğunu, alnının teriyle çalışarak para kazandığını unutmamalıyız. bize hizmet etmeye zaten mecburlar gibi davranıp onları ezmeye çalışmamalıyız. bir şey isterken kibarca isteyip, getirildigi zaman da güler yüz ile teşekkür etmeliyiz. güleryüzlü olup kibarca davranmak her kapıyı açar ve bizi yüceltir.

0

ne meslek olursa olsun özellikle hizmet sektöründe çalışan insanlara daha kibar davranılması gerektiğini düşünüyorum. bu sektörde çalışan insanlar her gün yüzlerce belki de binlerce insana hizmet veriyorlar. ve takdir edersiniz ki herkesi mutlu edebilmek imkansız oluyor. garson arkadaşlarımız da bazen gergin olabiliyor onları da anlayabiliyorum. ancak bu işin kolay olacağını da kimse onlara söylemedi. her işin kendine has bir zorluğu vardır. bazı şeyleri göze almak gerek. ne de olsa çeşit çeşit insan var. onlarında birine kızıp hıncını başka bir müşteriden almaya çalışmaları oldukça yersiz ve yanlıştır. iki tarafta saygısını koruduğu sürece ben bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. elbette bende sıkıntı yaşatan garsonlarla karşılaştım. ekmek tabağını gelip masaya vurup giden garson da gördüm. hemde masada önemli misafirlerim varken denk geldi ne yazık ki. ne yapmam gerek gidip patronuna şikayet etsem belki ekmeğinden olacak. diğer yandan misafirlerim neye uğradığını şaşırdı. kendisini uyarsam zaten ateş fıçısı gibi dolaşıyor. yani gerçekten zor durumlarla karşılaşabiliyoruz. demem o ki herkes altından kalkabileceği mesleği yapmalı ve bir mesleği icra eden bir kişi de zor duruma sokulmamalı. özellikle garsonları aşağı gören insanlara söylüyorum. kimse kimsenin kölesi değil. size bir hizmet veriliyorsa karşılığında teşekkür etmeyi de bilmek durumundasınız. aslına bakarsanız zaten müşteri ve garson arasındaki toplam diyalog ortalama 45 saniyedir. bunu bu kadar büyütmeye gerek yok. siparişinizi verin ve geldiğinde teşekkürünüzü edin. en son zaten hesabınızı ödeyin ve kolay gelsin diyerek çıkın. çok zor bir eylem olduğunu düşünmüyorum. kimse de sizden garsonları poh pohlamanızı da istemiyor. sabrınız için hepinize çok teşekkür ederim.

0

garsonlar iyi davranılmalıdır onlar köle değil onları insan gibi davranmalıyız

0

her ne kadar bize yaptığı hizmetten dolayı para kazanıyor olsa da ona hizmetciymis gibi davranmamalıyız. sonuçta önemli olan karşımızdakinin de bir insan olduğunu unutmamaktır. bir mekandan içeri girdiğimizde bizi karşılayan garsona selam vermeliyiz. bize hizmet ettiğinde ona teşekkür etmeli ve gururunu okşayıcı cümleler söylemeliyiz. unutmayalim ki onun yerinde biz de olabilirdik

0

insanlarda görgu kuralları ve adabi diye birşey var. yani iyimse kalp kirmadan hoş görü ile karsılama vardir. garsonlara davranma adabı ise nazik olup onları hor gormekten vazgecilmelidir. insanları calışma yani isine gore ayrimcilik yapilmasi hic iyi degildir. gorgu adap kurallarina sıgmaz bu garson bey deyip cagirmak varlen garson demeniz biraz laba olur hem hos görülü davranınca o garsonda işini severek yapar. hosgörülü olki hos görü alasin yani sen bir gülmeyen insanin yüzüne bakarsan sen bir gulümsemenden sebepsiz o insanda guler. peygamber efendimiz(s.a.v) hickimseyi kirmazmis ve biri ona kötü davransa bile o hoş görü ile davranırmış yani sen o insanin kalbini kazanmak istiyorsan hosgörülü adaba uygun davranman lazim. biz insanlar toplumun adabina gore bir düzenimiz var. bu düzenler insanlarin hayatini degistiri. insan oglu hosgörulu adaba uygun davranmak daha çok kisilerl uzerindw yani bireyler üzerinde etkisi vardir. biz peygamber efendimizin hayatı gibi bir hayat yasarsak zaten hosgörülü ve iyi bir hayat yaşariz. topulmda bir kanun vardır bu kanun davranış kanunudur. yapılan davranışın iyi yada kötü olduğun belirten kurallardır. bir davranış yaparsin toplum hos karsılmaz veya baska toplumda yaptığın davranış olumlu karşılanabilir. bizim tolun yapısında davranişlar aileyi yansitır. bizim insanlar ilk adap ve toplumda nasil davranacağını aileden gelir. adap aile ile iliskilidir ondan yaptigomoz davranış aileyi yansıtır. garsonlardan hosgörülu davranmak gerekir tabi garsonda müşteriye iyi davranması lazım