0

garsona hoşgörü ile yaklaşmak her zaman en doğrusudur çünkü biliyorsunuz ki her insanın bir gururu vardır onun garson diye aşağılamamak gerekir mesela atıyorum garsondan bir menü isteyecek olsanız garson bey menu ister verir misiniz diye söylemek gerekir mesela garson bey menü ver diye söylenmez kibar olmak gerekir

0

hosgorulu
saygili
temiz
ve tertipli olmasi gerekir
karaimizdakide sonucda bibinsan oglu kibar ve nazik davranilorsa farsonde gereken oz veri ile samimiyeti zaten kurar ve elinden geleninyapar

0

ilk olarak şunu bilmeliyiz ki bir insanın kalbini kırarsak onu küçük düşürürsek bir günde bizi küçük düşürürler. karşımızda bir insan vardır hayvan değil ve hayvan dahi olsa güzel davranmak lazımdır. karşımızdaki insanı küçük düşürecek haraketlerde bulunmamak lazım. karşımızdaki kişinin yerine kendimizi koyarak ona tatlı bir dil ile güzel konuşmamız lazım. garsonlara karşı şunu getir şunu götür yerine lütfen kaşık alabilirmiyim veya kaşık getirebilirmisin kardeşim gibi konuşmak karşımızdaki insana değer verdiğimiz anlamına gelir vve karşımızdaki garson işini daha iyi ve daha hızlı ve daha güzel yapar ve gün içinde işini çok daha mutlu yapar. eğer işyeri sahibiyseniz garsonu sanki köle gibi çalıştırmamak lazımdır. çünkü gün içind zaten birsürü insan geliyor şefle uğraşmak yerine insanlarla uğraşarak kafenin daha fazlaz gelir yapmasına bile fayda vardır eğer şefleri garsona kötü davranırsa garson da müşteriler karşı çok da sıcak olmuyacaktır ve işini iyi yapamıyacaktır. size şöyle bir anımı anlatıyım lise 1 deyim güzel bir kafede komi-garson arası elemanım günlük aldığım para 45 tl tiple beraber 55-60 tl zor oluyor. bir gün müşteri benden beş tane çay 1 tane de kahve getirmemi istemişti. yanında kadınlar da vardır çayları götürdüm kahveyi adama götürünce adam bu kahve böle şu kahve şöyle dedi yenisini getir şunun dedi ve bende biraz sinirlendim. daha sonra yenisini istedim baristadan yenisini yaptım adama götürdüm ben şekersiz istedim bunda şeker var dedi bana o kadar kişi arasında beni rencide etti ve dayanamadım elimizde bu var içiyosan iç içmiyosan çok fazla konuşma kafeden git dedim adam bağıra çağıra kafeden çıktı ve ben bu durumda kafeden attılar ama o tarz insanlara bunu yapmak şart kimsenin sizi ezmesine izin vermeyin işiniz ne olursa olsun siz bildiğiniz şeyi yapın

0

garson da bizim gibi bir imsadır yani insan olduğumuz içinde insan gibi savranmamız gerekir abi bunu başka cevabı yok yani

0

garsinmus temizlikciymis ezip gecememek lazım sonuçta onlarda bu insan isterse başbakan olsun kimsenin kimseye üstünlüğü olamaz tamam belli bir makama gelmiş olabilir ama bu saygısızlık yapabileceği anlamına gelmez herkes herkese iyi davranmalı kaba davranmamalı saygısızlık yapılmamalıdır

0

öncelikle karşinda ki bir insan olduğunu unutmamak gerekir ve paranin insani satin alma duygusundan çikip. zorluklara işini yapan bir insani aşalamadan bizim le bir farki olmadan davranmak gerekir kibirli havali olmamak gerekir garsonlarada güler yüzlu davranmayaliyiz kibar nazik bir şekilde davranmaliyiz bahşis birakalim emeğin hakini verelim ve gorsonluk işinin cok zor olduğunu unutmayalim sürekli ayaktalar çünkü..

0

benim cevabım biraz abartı olacak ama ben garsonluk yaptığım için daha önceden yani bayanlara daha nazik davranıyorlar bana göre ben bir yere gittiğim zaman karşı onun ayağına gidip siparişimi kendim söylüyorum şu masaya iki çay getirir misin veya benim olduğum masa ya bir türk kahvesi gibi gidip kendim söylemek benim için daha ahlaklı geliyor insanlar hey garson hey bakar mısın diye bağırmayı güç sanıyorlar çünkü hep ezilmişler ne yapsın garipler endileri de ezmek istiyor bazen ama bu hiç ahlaklı değil özellikle veletlerin kafelere gidip bir bakar mısın diyerek kendinden büyük bir insana emir verir gibi konuşması kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlıyor bunun farkına vardıklarında zaten intihar ederler ama varamıyorlar çünkü beyinleri gelişmemiş.. burger king pizza pizza ya gidip kendi siparişlerini kendilerinin almasını biliyorlar çünkü özel sektörde kapitalist sistemde kendilerinden daha büyük güç var bunu da farkındalar ben anlamıyorum açıkçası ya neden endinden büyük bir insana bağırarak seslenirsin tabii ki herkes böyle değil bilinçli insanlar ülkemizde az olduğu için benim daha çok denk geldiğim benim anlattığım tarzda insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz starbucks da 20 30 kişilik sırada beklemek insanlara koymuyor çünkü orası lüks mekan kendilerini güçlü hissediyorlar fakat bir çay ocağında çay 2 dakika geç geldiği zaman çıldırıp inirle ne biliyorlar insanları anlamak çok zor insanlar kendilerini anladığı zaman ben de insanları anlayabileceğim sanırım kıyamet kopsa da kurtulsak kötü insanlardan.

0

ünlü boksör muhammed ali clay'ın başından geçen bir olay geldi aklıma, bir gün mikrofonu ünlü boksöre uzatmışlar ve ünlü isim de bu konu hakkında patronun müdürün müşterisini iyi davranıp garsonuna azar etmesi etik bi davranış değil ve samimiyetsizlik olarak kabul görüyorum demişti. çok doğru bir söz söylemişti, garson da bir insan ve onlar da iyi davranılmayı hakediyorlar.garsona karşı şampanya getir sofraya dememeliyiz, kibar ve ince olmalıyız ve getirir misiniz gibi rica da bulunarak kelimeler seçmeliyiz ikili diyalogda.garson diye aşağılamamız mı gerekiyor, hayır tabiki ve biu yüzden fiyatlı olalım kırıcı incitici sözlerden sakınalım.

0

öncelikle şunu belirtmem gerekir ki, bazen dışarıda görüyorum çünkü, böyle sanki ne bileyim uşağıymış gibi davranıyorlar garsona.. kötü davranıyorlar, adam orada masayı topluyor yandaki masadan filan "artık şu menüyü verecek misiniz?" gibi bir laf geliyor. valla öyle insanların ağzına kürekle vurasım geliyor. ya abi sakince söyle biz menü alabilir miyiz rica etsek deseniz ne olur yani. incileriniz mi dökülür mübarekler. tamam onlar orada bir çalışan. illa ki yapacak ama kötü davranmanızdaki amaç ne yani? biri açıklayabilir mi amaç ne? cebin iki kuruş fazla para gördü diye kendini padişah mı zannediyorsunuz? adamın işi bitip te sizi görmediyse seslenin. gün boyu ayakta bir oradan bir oraya koşuyorlar. yorgun oldukları için bazen göremeyebilirler, unutabilirler, karıştırabilirler bu normal birşey. insanlık hali arkadaşlar.

0

garsona güzel davranılmalıdır. sonuç olarak o da bir insan evladı ekmek parası için çalışıyor. kimse kimseyi parasıyla ezemez ezmemelidir. ne oldum demeyeceksin ne olacağım diyeceksin. alın teri kazanan birinin ahını almamalısın. hesabını ödeyemezsin ahirette.

0

garsonlar bizim kölemiz değildir bu yüzden onlara gerekli nezaket ve görgü kuralları çerçevesinde davranmamız gerekir. özellikle garsonlara ters davrananlara çok sinir oluyorum. ama tabii arada sırada sert ve itici karakterli garsonlarda çıkabiliyor, onlara istemesem de sert davranmak zorunda kalabiliyorum. herkes görevini layıkıyla yapmalıdır.

0

hiç bir zaman garsona karşı emir kipleri kullanmamalıyız.çünkü toplum içinde recide edici laflar kullanmamalıyız diye düşünüyorum.

0

garsonlarin görevi müşteriye en iyi hizmeti etmektir ki müşteri de en iyi hizmeti bekler.siparisin gereğinden fazla gecikmemesi ve
yais sipariş getir.memeli

0

su varki bilimsel olarak insanlarin garsonlara olan davranislari kisiliklerini gostermektedir. karsinizda size hizmet eden bi insan oldugunu unutmayalim bi sey rica etmek zor degil akilli ve mantikla davranalim bi dusunun onca insanin içinde bagira cagira birine emirler verdiginizi dusunun bu kimi kucuk dusurur?

0

garson dışardan bakildimi çok ezik gibi biliniyor garson işte ya ama bilmiyorlarki uç kuruş para kazancam diye milletin şeyleriyle uğraşıyorlar kimisi onlara kötü davranıyor ve ben buna çok üzülüyorum onlarda bi insan onlara bunu aktarmamız lazım bence bişey isterken kibar bi şekilde istemeliyiz onu hor görerek ezmemeliyiz.paran vardiye çalışana saygı duymamizlik olmamalıdır.

1

garsona veya başka bir kişiye mutlaka kendimizi yükselterek felan konuşarak ve benzeri bir sürü haraketlerle felan konuşmamalıyız ve davranışlar göstermemeliyiz.oda insan sende insansın senin ondan hiç bir üstünlüğün felan yok.garsona normal insan gibi onu alabilir miyim bunu alabilir miyim tarzında cümleler kurarak mutlaka siparişlerimizi vermeliyiz.çünkü aksi takdirde onlarda para kazanmak için orada çalışıyorlar yani.kendimizi onların yerine koyarak haraket etmeliyiz.yani mutlaka empati kurmak lazım arkadaşlar.empati kurduğumzu zaman bir çok sorunu halletmiş oluruz.garsona git şunu getir bunu al onu yap şunu yap tarzında cümleler felan söylersek mutlaka onun kalbi kırılır ve hayattan soğur işinden soğur.bundan dolayı bu hayatta her zaman tek kendimizi düşünmemeliyiz.karşımızdaki insanı ve insanlarıda düşünmeliyiz.onlarda bizler gibi insan ne olmuş yani adam akıllı sipariş versen.bazen gittiğim yerlerdede görüyorum kaba kaba sipariş verenler var.çok acıyorum böyle kişilere hiç görgü kuralı felan öğretememişler.bundan dolayı bu hale dönmüşler.neyse fazla uzatmıcam mutlaka bu gibi sorunları empati kurarak çözebiliriz.

0

onun bize davrandığı şekil davranılır. iyi davranırsa bahşiş bile verilir, kötü davranırsa da yere içecek dökülüp öyle terk edilir o mekan :)

0

garsonlar hizmetçi değildir. aşağılanıp hakaret edilemez. bir restoranta gittiğimizde garsonu kibar bir şekilde çağırıp isteklerimizi söyleriz onlara teşekkür ederiz veya isteklerimizi getirdiğinde teşekkür ederim diyebilmeliyiz. eğer bir eksiklik varsa kibar bir şekilde bunu dile getirmeliyiz. sanki mecburen her dediğimize her hareketimize katlanmak zorundaymışlar gibi davranmamalıyız.

0

garsonlarda bir insandır onlara dışarıdaki insanlara nasıl davranıyorsak onlarada öyle davranmalıyız bu insan oldugumuzu gösteriyor ama bizim ülkemizde insan gibi görünüpte hayvan bile daha vicdansız olan mahlukatlar var bu yüzden garsonları boşverin hayvanlara nasıl davranacagını bilmeyen kişilikler bunlar garson hademe hizmetçi bakıcı diye ayrım yapılmamalıdır onlarda bizim gibi bir insandır bu unutulmamalıdır davranırken bizimde birgün belki onlardan daha kötü durumda olabiliriz onlarda bize öyle davrana bilirler biraz empati yaparak küçümsemeyer düzgün bir şekilde davranmalıyız bu dünyada ne oldum degil ne olcam diyeceksin bu unutulmamalıdır.

0

karşımızdakinin insan olduğu durumunu asla aklınızdan çıkarmamalı karşınızdaki insana sosyal statüsünü aşağılayacak şekilde itham etmemeliyiz. karşınızdaki insan sizden bilgili ve eğitimli de olabilir bunun verdiği vebalin altına girmek istemiyor iseniz böyle durumlarda olabildiği kadar nazik ve mütevazi olmaya özen gösterin . karşınızdaki insan annesinin ilaç parasını öyle kazanıyor olabilir onlara nazik davranın ben de garsonluk yaptım elinizden geldiği kadar bir iki lira bile olur bahşiş verin bir lira size dokunmuyor ise bol da verebilirsiniz bence gocunmayın . ayrıca kibar olmayı asla ama asla unutmayın insanlar kibar olunca daha sevecen ve canayakin kabul edilirler hooooooppp garson buraya bak gibi emir kipleri kullanmak yerine şöyle : buraya bir dakika bakar mısınız ? gibi soru ekleri olan cümleler kullanın ki karşınızdaki insan kendini düşük görmek. gibi bir rehavete kapılmasın sizin yüzünüzden insanlara kölelermiş gibi davranmak yerine onlara daha çok güzel kelimeler kullanın sonuçta herkes insan herkes etten kemikten bu yüzden bu konular hassastır daha dikkatli olmaya özen göstermek gerekiyor diyebilirim .