0

bunun en temrl nedeni, alternatif çalışma programlarının geleneksel çalışma tür ve biçimlerinde önemli değişiklikler yapması ve uygulama sonuçlarının kişisel verimlilik ile birlikte örgütsel verimlilik üzerinde de pozitif etkiler oluşturmaktadır. alternatif çalışma programlarının bu denli yaygın ve kabul görür hale gelmesinin şu gerçekler yatmaktadır.
yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla çalışanların hem kendilerine hemde ailelerine ayıracakları boş zamana önem vermeleri nedeni ile esneklik sağlayan işlere yönelmeleri.
genel iş gücü yapısında bu tür programlarda yer almaya istekli kadın, yaşlı, grnç çalışanların oranlarının gittikçe artması.
günümüzde endüstrileşme eğilimlerinin bu tür çalışma modellerinin yaygın olarak kullanıldığı hizmet endüstrisine doğru kayması.
insanların bir yandan çalışırken diğer yandanda hem mesleki, hem de genel eğitim ihtiyaçlarını giderme eğiliminin artması.

0

bir baska secenek demektir . bir baska yol anlamina gelmektedir . alternatif kaynaklarimizda vardir buda o tarz biseydir .