0

koca yusuf,1857 yılında osmanlı devleti zamanında, bugünkü bulgaristan sınırlarında yer alan şumnu kasabası’nın karalar köyü’nde doğmuştur. asıl adı yusuf ismail’dir. babasının adı ismail’dir. babası ve dedesi yusuf’un ilk güreş ustaları oldu. çocukluğunda köyde danalarla boğuşmaya başladı, sonra kispeti ayağına geçirip güreşmeye koyuldu. ünü önce deliorman’ı, sonra kırkpınar’ı kapladı. türk güreşinin gelmiş geçmiş en büyük pehlivanı olarak ortaya çıktı. avrupa ve amerika’da yaptığı bütün güreşleri kazandı. 1898 yılında amerika’dan dönerken bindiği vapurun batması sonucu öldü. mezarı dahi yoktur.

188 cm. boyunda ve 138 kilo olan koca yusuf, güreş becerisi, gücü ve sporcu ahlakı ile “koca” lakabını almıştır. ona “koca” lakabı filozof rıza tevfik tarafından sonradan verilmiştir.

koca yusuf dönemin ünlü pehlivanlarından nasçıköylü kel ismail pehlivan‘ın çırağı olarak çok ufak yaşta güreşe başladı. uzun süre kırkpınar başpehlivanlığını elinde bulunduran kel aliço ile 1885 yılında güreşti.

0

koca yusuf tüm dünyanın çekindiği bir güreşcidir.

0

kırkpınar güreşinde birinci olup baş pehlivan olduktan sonra amerikada da güreşe çıkıp onları da yenmiştir kendisinden küçük birine küçük lakabı takıldığı için ona da koca lakabı takılmıştır yabancılar korkunç türk derlermiş korktukları için herhalde

0

koca yusuf dünyayi dize getiren güçlü bir güreşçimizdir.

0

koca yusuf saglam boyu posuyla nam salmis unlu bir gurescidir . ozelliklerini saymakla bitiremezsiniz . yakin zamanda dizi olarak show dunyasinda yer alacaktir.