0

gerek esnek saatleri, gereksede sıkıştırılmış iş haftaları uygulamalarının her ikisi de, çalışanların iş dışı gereksinimlerine zaman açısından büyük çapta imkan vermesine rağmen yine de çalışanların haftalık toplam kazanma süresini doldurmalarını gerektirir. bu uygulamanın bir alternatifi ve hafifleticisi olarak yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan ve yarı zamanlı çalışma şekli olan iş paylaşimları ortaya koyulur. iş paylaşımı düzenlemesinde iki nitelikli çalışan belirli bir full time işin gerektirdiği çalışma saatlerini, sorumluluğunu ve de kazançlarını aralarında paylaşmaktadırlar. kurum bu uygulama ile bir full time işin, part time çalışanlar arasında paylaşılmasına imkan tanır. düzenlemenin rn olumlu yanı, çalışanlar çiftinin birbirinin etkinliklerini tamamlamaları ilr yetersizliklerini gidermeleridir. bu nedenle çiftler, bir tek çslışan bireyin yapılabileceğinden çok daha iyisini ortaya koyarlar. diğer yandan düzenlemenin en önemli sakıncası, çalışan çiftler arasında çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilecek çatışmalar ve iletişim sorunları olabilir.

0

iş paylaşımı bir deyimle şöyle açıklayabilirim bir işin ucunda tutmak yani o grupta bulunan kişilerin boş durmadan bir şekilde destek vermesine denebilir.

0

bir işi kolaylaştırmak için bölmek herkezin bi ucundan tutup uğraşmasını sağlayıp daha jızlı ve daha rahat şekilde bitirilmesi