0

bir araineternette okumuştum hiç bir zaman iliskide hep ben yapıyorum o hiç bir şey yapmıyor demeyin diye yazıyordu yazının deva mi ise eğer yaptığınız şey sonunda ikinizi de mutlu ediyorsa kimin yaptığının ne önemi var ki diye bir soru yönelmişlerdi ki ilişkimizde en çok neden hep ben diyen biriyim bu yaziyo okuduktan sonra sorgulamayı bir kenarı bırakıp başka ne yapabilirim diye düşünmeye başladık eşim gözümün içine bakıyor uzun lafın kısası sorgulamak yerine mutluluğa odaklanmak daha çabuk sonuca ulaştırıyor insani nacizane fikrim

1

bu bir alışveriş değil o yüzden karşılıklı değildir. bir şey almak için illa vermek gerekmez ilişkide. yaptığınız fedakarlıklar ya da gösterdiğiniz iyi niyet sizi siz yapan özelliklerdir. karşıdakinin bu yöndeki davranışları da kendi özelliklerini ortaya koyar. ortak bir paydada buluşulduğunda bu ilişki olur. diğer türlü karşılıklı bir alışverişten öteye gidemez ne yazık ki.
ben bu şekilde davranıyorum deyip karşılığını beklemek bencillikten başka bir şey değil.

0

illaki karşılıklıdır. ben karşı tarafa bir şey gösteriyorsam bunun bir karşılığını görmek isterim.

0

evet karşılıklı ama herşey değildir karşılıksız olanlar da vardır

0

bazi iliskilerde evet amma bazilarinda hayir. bazilarinda zorla kurulmus iliski.bazen saniyorlar ki zamanla karsi tarafda karsilik vericek. amma yaniliyorlar. zorla guzellil olmaz. kalbde olan kalbdedi zaten.