0

yüksek lisans eğitiminde tezin amacı aslinda, öğrencinin araştırma yeteneğini kazanmasi ve yaptığı araştırma ile katkı sağlayacak bilgilere ulaşmasıdır . tez hazırlarken amaç bilim dünyasına yenilik getirmektir yeni planlarda bulunmaktır amaç ön plana çıkmak ön planda bulunmaktir, genel olarak tez hazirlanirken hipotez teori gibi başliklar kullanılır

0

yuksek lisans tezi yazmak için öncelikle bir konu belirlenmeli. daha önce incelenmemiş bir konu bulmanız yararınıza olacaktır. konuyla ilgili ciddi bir kaynak taraması yapılmalı ve konunuz çok kapsamliysa tez hocanızla birlikte bazı kriterler belirlemeniz daha sağlıklı ve net veriler aktarabilmenizi sağlar. ardından bir plan çıkarmalısınız yani çalışmanız gereken konuyu bölümlere ayırın ve her bolum sonunda tez hocanızla durum degerlendirmesi yapin ki finalde tezinizi çöpe atmayin. kaynakça belirtmek ve doğru alıntı yapmak akademik açidan daha profesyonel görunmenizi sağlar. tez çalışmanız bittiğinde hocanızla son kontrolleri yapın ve tezinizi bastırın.
örnek: benim tezim 'aksiyon filmlerindeki masalsi unsurlar' konu aşırı geniş olduğu için hangi masal kriterlerini aramam gerektiğini belirledik ve 15 madde çıkardık. ardından film seçiminde mümkün olduğunca gişe rekoru kırmış ve serisi devam eden filmleri tercih ettik ve yukarıdaki aşamaları uyguladik.
umarım yardımı dokunur. iyi calismalar