2

künefe mi kadayıf mı?

42 cevap
0

künefeeeeee hatayda yenilirse dahaaa çok künefe ahahahah :)

0

ikisini de seviyorum hatta çok seviyorum kadayıfı biraz daha fazla seviyorum aslinda sarmasını ve ona benzer herşeyini seviyorum tatlı türü çok güzel ama fazlasını yememiz çok zararlı şeker hastası oluruz kilo alırız herşey açısından zararlı yiyin ama çok yemeyin.

1

aslında ikisininde temelinde tel kadayıf var bu bnece çok tartışılacak bir şey değil ama yine de damak zevkinizi şenlendirmek istiyorsanız bir künefe en iyisi olacaktır.

0

hiç birini sevmiyorum
çikolatali tatlilar adamdir

0

künefenin yeri farklıdır kadayıfın yeri farklıdır künefe ile kadayıflı bir arada tutmak normal bir şey değil çünkü künefenin ayrı bir lezzeti var kadayıfın ayrı bir lezzeti var güzel bir yemekten sonra gidip güzelce sıcacık üzerine bir künefe yemek bence herkesin hayalidir. kadayıfı da aile ortamlarında misafir geldiği zaman tatlı yiyelim tatlı konuşalım tarzında misafirlerin önüne koyabiliriz ve onun da enfes bir lezzeti vardır her tatlının kendisine göre hoş bir yönü vardır. bir ara hatay'da yemiştim künefeyi gerçekten tatlıyı da yemeği de yerinde yiyeceksin. çocukluğumdan beri çok severim sürekli yerdik akşam yemeğinden sonra özellikle de sindirmek için muazzam bir tatlı. aklıma geldi yine canım şimdi yemeyen arkadaşlara da tavsiye ediyorum mutlaka deneyin ülkemizin her yemeği her tatlının yeri bende ayrı künefenin çok çok ayrı arkadaşlar bu eşsiz tarifi olmayan tatlıyı mutlaka deneyin yiyin ne demek istediğimi çok çok iyi anlayacaksınız. bugün ilk defa künefe yiyeceğim daha küçüğüm o zamanlar babam dedi ki bir gün gel künefe yiyelim o ne baba dedim hatay'ın ünlü tatlısıdır dedi tadı çok güzel falan filan dedi ben dedim bilmediğim şey yemem yok baba sen ye dedimbir kere tadına bak oğlum dedi çok güzel falan filan ısrar edince yok diyemedim bir dilim tadına baktım o günden sonra bırakamadım zaten herkese tavsiye ediyorum künefeyi tel kadayıfı zaten doğduğumdan beri yediğimbir şey. ikisinin de ben de yeri çok farklı.

0

kadayıf ekmek kadayıfı olursa çok güzel olur tadı fakat künefe de ağır bir tatlıdır.

0

açık konuşmak gerekirse kadayıf hiç yemedim ama yeseydim de künefe derdim sanırım künefeyi hiçbir tatlıya değişmem her yerde çok pahalı ama bimde hazır künefeler var ucuza fırına atıp pişiriyorsunuz evet onu da denedim ama olmadı her yerde de çok pahalı. sürekli 5 tlye yediğim bir yer var ama pidemdi sanırım ismi avmlerde olan bi pideci künefeleri de hazır sanırım ama o kadar lezzetli çıtır çıtır ki hem de çok ucuz..

0

künefe bir şaheserdir, yani kadayıf künefenin yanında boştur.

0

ben ikisini de sevmiyorum fazla şekerli geliyor ve şerbetli tatlı olarak sadece şekerpare tarzı tatlıları seviyorum onun dışında tercihim sütlü tatlıdan yana şerbetli çok ağır geliyor sütlü tatlılar daha hafif ve daha sağlıklı bence.

0

künefe olmazsa olmaz.kadayif sade geliyor ille de künefe

0

künefeyide çok severim ama çabuk kesiyor o yüzden tercihim her zaman kadayıftır

0

en güzeli bence sadece kadayıf. künefe daha karışımlı olduğu için kadayıf tadını alamıyorum. en güzeli kadayıf sarma.

0

ooo tabiki künefe. künefe olmazsa olmazımdır.

0

tabii ki de künefe. hatay künefesi ne bayılıyorum .özellikle üzeri maraş dondurması ile servis edilen künefeye asla hayır demem.

0

ben kadayıf tatlisini pek fazla sevmiyorum açıkçası hiç almam da ama künefe yedim güzel oluyor

0

annemin zamanında kadayif yerdik şu an hatay'dayim künefe tercihim daha güzel oluyor.

0

aslında kunefede kadayıdan yapılmış bir tatlı çeşididir. kadayıfta güzeldir. ama benim favorim künefe tatlısıdır.

0

her ikiside guzel ama tabikide kadayif derim cunku kunefe sicak bi tatli ama tadi guzel de yine midede kotu bi hissiyat uyandiyor şoyleki:yemekten hemen sonra kunefe yemek cok degisik geliyor ama kadayif oyle degil cok guzel oluyor tabikide kadayif diyorum ben.

0

şerbetli tatlılardan en fazla 1 lokma yiyebiliyorum çabuk kesiliyorum yerken. sütlü tatlıları tercih ederim.

0

ben künefe tercih ederim hatta çoj bilinmez belki ama konya'da sütlü künefe denemiştim gerçekten çok güzeldi