0

öğretmen öğrenci arasında çoğu zaman soğuk rüzgarlar eser ve konuşmalar sırasında genelde ;
öğrenci ; "hocam bugün ders işlemesek bari hepimiz çok yorgunuz"
öğretmen ; "ben size hiç bir şey anlatmadan dersleri bitirsem bile ay sonu paramı alırım. ama içim rahat etmez"
öğrenci ; (kulağında küpe vardır.)
öğretmen ; "o küpe ne alaka ! burası podyum mu ? çıkar onu hemen."
öğrenci ; hocam sınavda ne soracaksınız ?
öğretmen ; sınav dönemine kadar ne işlediysek onu soracağım.
öğrenci ; hocam 15 puanımı nereden kırdınız çok merak ediyorum.
öğretmen ; istersen kağıdını birlikte kontrol edelim ama fazla hesapladıysam geri alırım ?
öğrenci ; (geç kalır) hocam afedersiniz
öğretmen ; hayır anlayamıyorum yani 10 dakikalık yerden geliyorsunuz ben gelirken kaç saatlik yol çekiyorum geç kalmıyorum.

şeklinde konuşmalar öğrenci ve öğretmen arasında sürekli dönen diyaloglardır.

0

öğretmen ve öğrenci diyologlaeı genellikle klasik şeylerdir. öğrenciler bir şeklide dersi kaynamaya çalışırlae öğretmen de buna mani olmaya çalışır. veya öğrenci haksız bir davranışta bulunur hata yapabilir öğretmen de ona karşı uyarı da bulunur. öğrenci derste konularak dersi bölmeye çalışabilir bu durumda öğretmen se öğrenciyi sınıftan dışarı çıkarabilir veya ona kızabiliir. öğrencilerin herhangi bir sorunu olduğu zaman öğretmen yardımcı olmaya çalışır o sorunu çözmek için veya öğrenciyi anlayışla karşılayabilir öğretmen ile öğrenci arasında bir sürü diyalog olabilir ancak bunlar öğrenci tarafından bir öğüt öğretmen tarafından da uyarıdır.

0

hoca çocuklar kitaplarınızın şu sayfasını açın der o kadar sınıftan sadece bir öğrenci o öğrencide kesin kız öğrenci olur, hoca kitabımı evde unutmuşum der, hocada kızım kendini de evde unutsaydın der. çokca bu diyalog her okulda, her sınıfta en az bir kere yaşanmıştır.

1

vallahi şimdi artık öğretmenlerde saygısız öğrencilerde saygısız birbirlerine karşı hiç dur durak nedir bilmiyorlar seviye yerlerde bence. öğrenciler arkadaşı ile konuşur gibi rahatlıkla bir öğretmeni ile konuşabiliyor.bunun sebebide birazcık öğretmenlerde, suçu onlarda buluyorum otoriteyi korumayı başaramıyorlar maalesef. yani bir öğrencinin öğretmenine hoca bizi diskoya götür diye tezahürat etmesi bence çok saygısız ve seviyesiz bir diyalog.

0

öğretmenlerden genelde puan istenir. herkesin öğretmeni ile ilgili kötü bir anısı vardır.

1

benim kuzenim var o zamanlar lisedeyiz adı da fatih on altı yaşlarında falanız odevini yapmamıştı hocanın biri buna dedi ki utan be utan fatih in istanbul'u fethettiği yaşasın
bizim fatih durur mu koydu cevabı laps diye
hocam fatih sultan mehmet'in hocası akşemseddin idi .
tüm sınıf kahkaha atmaya başladık hoca da sen dedi çok zeki bir çocuksun .

0

sürekli itişme kakışma yaşadım hocalarımla bu yüzden bu konularda biraz doluyum . öğrenci ögretmen diyolagları arasında biton ıvır zıvır var bende sevmiyorum.