0

öğrenci koçluğu genellikle öğrenci onun daha iyi olması için çaba gösteren onunla daha iyi ilk gelen özel olarak ilgilenen bir kişidir. öğrenci koçluğu daha çok öğrencilerde ders çalışamama, derse konsantre olamama, derslerden çok sıkılmak gibi konularda öğrenci koçluğu daha çok meydana gelir. öğrenci koçları öğrenciye daha çok mesela ders çalışamama sebebini altında neler yaptığını o kişiyle öğrenci ile iyi bir şekilde konuşarak daha iyi bir şekilde öğrenciye koçluk yapar. öğrenci ile birebir görüşür ve öğrenciye özel birtakım şeyleri uygular pratik şeyleri uygular. öğrenci koçu daha çok öğrenci ile ilgilenir. eğer ki bir sorunu varsa özellikle de üniversite sınavına hazırlanan gençlere daha çok öğrenci koçların yardım eder. üniversite sınavına hazırlanan gençler bazen bir öğrenci koçuna ihtiyaç duyabilirbiliyorlar.o yüzden öğrenci koçluğu genellikle üniversite sınavına hazırlanan gençlere yardımcı eder yardımcı olur yani.eğer ki onların çalışamama sebepleri varsa bunun altındaki sebepleri onunla konuşarak yok etmeye çalışır. eğer ki başka bir sebebi varsa onunla ilgilenir öğrenci koçları ama ders ile ilgili konularda, sınav ile ilgili konulardaki daha çok onunla ilgilenir. öğrencilere daha çok odaklanma sorunlar yaşadıkları için öğrenci koçları daha çok onlarla ilgilenir.genellikle sınava hazırlanma sürecinde onu çok yardımcı olur sürekli onunla ilgilenir. eğer ki öğrencinin odaklanamama sorunu varsa onu gidermeye çalışır, netleri artmıyorsa onu daha yükseltmeye çalışır ,çocuğun eğer ki bir sorunu varsa ona yardımcı olur gidermesineyani bir sürü konuda o sınava hazırlanma sürecinde ona çok yardımcı olur öğrenci koçluğu yapar. öğrenci koçları aslında bir yol arkadaşı gibi diyebiliriz öğrencinin her anında her sınava hazırlandığında, genellikle ihtiyaç duyduğu zamanlarda yanında olur ve ona yardımcı olur. öğrenci koçları öğrencileri için hazırladığı için gerçekten çok iyi bir şeydir.tabii ki de bazı öğrencilerin genellikle ihtiyacı yoktur öğrenci koçluğu öğrencinin kendine de yapabiliyor ama bazı insanlar maalesef ki yapamıyorlar öğrenci koçuna illaki ihtiyaç var bu yüzden.

0

öğrencilerin koçları onlara yol gösterir ve onların özgüvenlerini yerine getirmesinde önemli bir görev üstlenirler. koçlar öğrencileri harekete geçiren ve onları adeta bir dümen gibi yönlendiren kişilerdir.

0

öğrenci koçluğu çok önemli bence öğrencinin içindeki doğru mesleği secmesine yardımcı oluyor. belki yanlış düşündüğü birsey varsa doğru yola yönlendiriyor. yani direk geleceğine yön vermekle yükümlü . o yüzden oldukça önemli bir meslek kafası karışık öğrencileri rahatlatıcı konuşmalar yapıyor.