0

evet benim hayatımı etkileyen bir olay oldu. 14 yaşımda sevdiğim bir kız için iki kişinin canını yakmıştım. bu nedenle 2 sene 4 ay 16 gün ceza yatmak zorunda kaldım. suanda 20 yasındayım ve hala etkisinden cıkamadım. "bir anlık sinir yüzünden nerelere düştüm ben" diye hep düşündüm.

1

hayatımız da dönüm noktası olarak gördüğümüz mutlaka çok olaylar olmuştur. ancak ben kendi başıma gelen olayları pek anlatmayı sevmiyorum ondan dolayı arkadaşımın başına gelen dönüm noktasını sizinle paylaşmak istedim. şimdi bu kişi genç yaşta evleniyor. daha sonra orda burda çalışırken arabasi ile kaza yapıyor evliliğinin 3 yılın da kaza oluyor. daha sonra kazadan aldığı hazar baya ciddi boyutta olduğu için devam li ankaraya yönlendiriliyor. yani bulunduğu il de ki doktorlar ankara ya gitmesi gerektiğini söylüyor. daha sonra belli bir süre gidip geldikten sonra rahatsızlığının çoğu iyileşmiş durum da ancak bazı rahatsızlıklar sağlığa kavuşmuyor. mesela kolun da sıkıntı oluyor ve kolunu kismen kullanamıyor duruma düştü. daha sonra ciğerlerin de olması lazım yada böbreklerin de olması lazım bu iki iç organların dan bir tanesi büyük denecek kadar kalıcı bir rahatsızlık oluyor ve hayatı artık öğle devam ettirmek zorun kalıyor. daha sonra bir ortama gidiyor ve sohbet muhabbet derken konu konuyu acıyor ve bu arkadaşın rahatsızlığı yüz de kaç oranın da devlet tarafından özürlü olarak kabul ediliyor acaba diye bir muhabbete giriliyor. daha sonra arkadaşının bir tanesinin yardımı ile doktordan yüz de 85 veya 86 olması lazım di tam hatırlamıyorum. bu derece de özürlü lük raporu alıyor. daha sonra devletimizin tanıdığı imkanlar ile kpss ye giriyor ve özürlü kadrosun dan devlete yerleşiyor. bu kısım nasil oluyor ben hiç bilmiyorum. neyse adam şuan memur olarak masa başı işte çalışıyor. elin den geldiğin ce bütün işleri yapıyor. görevi olsun olmasın genelikle herkese de yardım ediyor. ben çok defa gidip kendisi ziyaret etmiştim. tabi keşke daha sağlıklı olmuş olsa idi ve fabrika da bile olsa çalışır di ama hayat işte bir yerden alip başka bir yere koyuyor . inşaallah bundan sonra daha güzel günler onu bekler. diyorum. ve herkese kolay gelsin der. sağlıcakla kalmanız dileyi ile bol kazançlar.

0

bir baska donum noktam ise futbolu birakiyor olmam . futbolu birakmak benim hayatimdaki ikinci donum noktam olmustur.

0

hayatimin donum noktasi gecenlerde oldu . bir is basvurusu yaptiktan sonra on gorusmeye gittim ve o ise kabul edoldim . o ise kabul edilmem benim hayayimda donum noktam oldu . ve hicte pisman degilim iyiki karsima oyle insanlar cikti.