0

ülkemizde ençok yeşil fıstık antep ilimizde ağaçta yetişir

0

güzel ülkemizin gaziantep bölgesinde yetişen ürünlerden bir tanesidir fıstık. ayrıca gaziantep dünyanın önemli fıstık yetiştiricilerin olduğu bir yerdir. ülkemizin her yerinde çeşit çeşit meyveler, sebzeler yetişmektedir. fıstık ürünü de bunlardan biridir. adana ilinin, karpuzu, diyarbakır ilinin karpuzu, amasya ilinin elması, bursa ilimizin şeftalisi, ege bölgesinin üzümü, aydın ilimizin inciri, antalya ilimizin portakalı, ısparta uluborlu ilçesinin napolyon kirazı, rize ilimizin çayı, ordu, giresun illerimizin fındıkları, manisa kırkağaç ilçesinin kavunu ve daha birçom sayamadığımız ürünler cenneti olan güzel ülkemiz. her yerinde tarih kokan, her yerinde değişik türde ürünler yetişen nadide ülkelerden bir tanesidir.

0

antep fıstığı.. adı üstünde antepte yetişir. bunun dışında güney doğu anadolu bölgesinin diğer illerinde üretilir. diyarbakır, urfa, siirt ve civar illerde.

0

yeşil fıstık derken antep fıstığından bahsediyor olmalısınız dünyada abd ve iranda yetişiyor ülkemizde ise en çok güneydogu anadolu bölgesinde yetişmektedir