0

ülkemizde fındık karadeniz bölgesinde yetişmektedir. fındık yağışı seven bir bitki olduğu için en uygun iklim karadeniz iklimidir ve bu da haliyle karadeniz bölgesinde mevcuttur. karadenizde en çok giresun, ordu, rize ve samsun civarlarında yetişmektedir. fındık ihraç ettiğimiz bir üründür. türkiye bu yönüyle dünyadaki fındık üretimi sıralamasında ilk sırada yer almaktadır.

0

ülkemizde fındık genel olarak karadeniz bölgesinde olur ordu,samsun, giresun,trabzon, kocaelin de yetişir

0

ülkemizde çoğunlukta karadeniz tarafında fındık üretilmektedir. fakat türkiye'de üretilmesine rağmen oldukça fiyat farkı çok yüksektir. fındığı genellikle en çok üreten şehir giresun dur.

0

ülkemizde fındık daha çok karandeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. özellikle giresun ilinde kaliteli fındıklar üretilmektedir.

0

fındık, türkiye'de özellikle karadeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde fazla bir şekilde fındık yetiştirilmektedir .zonguldak'tan başlayarak gürcistan sınırına kadar yoğun bir şekilde fındık üretimi sağlanır .
türkiye'de en fazla fındık üretilen bölgeler ise ordu ,giresun ,trabzon ,artvin ,rize ,sinop samsun ,bolu ,kastamonu ,sakarya düzce, kocaeli ve zonguldaktır. bu iller arasında izle fındık üretiminin en fazla yapıldığı iller trabzon ,giresun ve ordu illeri dir. türkiye dünya genelinde ise fındık üretiminde birinci sırada olan bir ülkedir.
kanserle savaşta ve kronik ağrıların giderilmesinde ayrıca beyin sağlığı açısından da fındık tüketilmesi oldukça önemli bir şeydir. o yüzden ülkemizde fındık üretiminin çok yaygın ve fazla olması kesinlikle bizim şanslı olduğumuzun bir göstergedir. sağlık açısından bol bol fındık tüketmekte fayda vardır.

0

ülkemizde fındık karadeniz bölgesinde yetişmektedir. en çok giresun şehrinde yetişir.

0

karadeniz’in boydan boya bütün şehirlerinde olmasa da birçok şehrinde fındık üreticiliği yapıldığı gibi marmara’nın doğusunda da yapılmaktadır istanbul, kocaeli, sakarya illerine bağlı ilçeler olan şile, ağva, kandıra, karasu gibi ilçelerde de fındık üretimi yapılmaktadır.