0

ağırlaştırılmış müebbet hapis ve müebbet hapis arasında 5-6 yıl fark var sanırım biri 25 biri 30 yıl yatarı var diye biliyorum ancak kesin bir şey söylemek istemem.

0

ağırlaştırılmış müebbet hücrede ömür boyu yaşıcak demek

0

müebbet hapis cezasına çarptırılan mahkumlar ömürlerinin geri kalanını ceza infaz kurumunda geçirecek demektir. eğer ceza ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ise yine ömürlerinin geri kalanını ceza infaz kurumunda geçirecek, ek olarak da yüksek güvenlikli ceza infaz kurumunda kalacak, tek kişilik odada, diğer mahkumlarla ve yakınları ile görüşmeleri sınırlı olarak yaşayacak demektir.

yüksek güvenlikli kurumlardaki şartlar diğerlerine göre daha farklıdır. odalar ve koridorlar sürekli kilitlidir, firarları engellemek için binalarda toprak yoktur, zeminler ve duvarlar betondandır, odalar bir veya üç kişiliktir, mahkumların birbirleri ile görüşmeleri sınırlıdır.

müebbet hapis cezasına çarptırılan mahkumlar, 24 sene ceza çekmedikçe adli kontrol hükümlerinden faydalanarak salıverilmezler. ağırlaştırılmış müebbet cezası alanlar ise 30 yılını çektikten sonra salıverilme imkanı bulabilirler. her ikisinde de aftan faydalandırılmaları mümkündür.

birden fazla müebbet alanlar ise 36 yıldan sonra salıverilme imkanı bulabilirler ancak. yine suç işlemek amacı ile örgüt kuranlar 36 yıldan sonra salıverilme imkanı bulabilirler ancak...