0

kresi kartina hemen hapis cezasi vermiyorlar. oncelikle bir uyari celbi gonderiyorlar evine. bu sure zarfinda tabi birkac kere gonderiyorlar. yine odemiyorsan bu sefer evine gelirler, ustunde ev araba ne varsa o borcu karsilayacak olan evi daireyi alirlar. onlar yoksa evin icinde satildiginda deger edecek birkac esya varsa (buzdolabi, televizyon, camasir&bulasik makinesi vs vs) onlar alinir ve satilir. elde edilen gelirle borcuna sayarlar. eger bu para boecun tamamini kapatmaya yetmediyse size bildirirler bu durumu. benim bildigim isleyis bu sekilde.

0

borçtan dolayı bir hapis cezası yok olsa ben coktan yatardım. kredi jkrtı yada kredi borcu iin en falz icralık olucaksının ondada maas icrası gelir baskada biriey olmzz

0

kredi kartı borcuna doğrudan hapis diye birşey yoktur. genelde borçları tahsil etmek için takip süreci içinde banka avukatları arayıp bu şekilde tehdit ederek bilgisiz, bilinçsiz insanları gayet güzel kandırıyorlar. gelelim olay örgüsüne. kredi kartı borcuna üç ay boyunca hiç ödeme yapmadığınızı düşünelim. ikinci ay yapılandırma için ararlar o süreçte sürekli ararlar zaten. yapılandırmaya da yanaşmayıp doksan gün hiç cevap vermeden geçirirseniz takip süreci başlar ve kart kullanıma kapanır. mevcut borcun üzerinden faiz işleyerek sürekli aramaya devam ederler. asgarinin bir kısmını dahi yatırmanız konusunda ısrar ederler. bu arada da faiz eşşek yükü ile binmeye devam eder. hala dönmediğiniz zaman ortalama altı ay gibi bir süreç ki bankanın insafına kalmış daha uzun süre de olabilir size dava açarlar ve avukat sizi uzlaşmaya çağırır. bu arada kart kullandığınız banka hesabınızda para varsa veya yatıyorsa çoktan el koyulur fakat başka banka hesaplarınıza erişim mümkün değildir. neyse avukat uzlaşmaya çağırdığı zaman mevcut borç ikiye katlamış üstüne bir de avukat ücreti eklenmistir. avukat taahhüt verdiğiniz taktirde faiz işletmeyi durduracak ya da minimum düzeyde tutacak olduğunu söyler. elinize toplu para geçme ya da güvendiğiniz dağ varsa ne ala. yoksa taahhüt vermek sizi hapise götüren ilk adım olabilir. bir yere su tarihte su taksitle ya da şu güne kadar şu kadar yatıracağım diye imza alırlar. bu imza başınızın belası olabilir. imza atmaz benim güvencem yok derseniz maaşınızın dörtte birine haciz koyar daha da hiçbirşey yapamazlar fakat o borç ödedikçe katlar. fakat işten de çıktığınızi düşünelim sigortanız yok üstünüzde bir mal yoksa eviniz kira şahsınıza ait gelir yoksa beklemek zorundalar. bu dönemde de hiçbir yere imza atmadığınız söz vermediğiniz için hapis cezası mümkün değildir. dediğim gibi avukata düştükten sonra hiçbir yere imza atmazsaniz kimse sizi hapise falan atamaz bu tüm borçlar için geçerli.

0

kredi kartına borç mu?ayıboğan sen nereden çıkardın şimdi bunu.öyle bir şey yok.en fazla haciz işlemi yaparlar.