0

kemal özer 1935 yılında istanbul'da doğmuştur. 74 yaşındayken 30 haziran 2009 yılında yine istanbul'da vefat etmiştir. babası tren sürücüsüydü. erkek lisesi'nde iken orta öğrenimini tamamladı.istanbul üniversitesi edebiyat fakültesinde türk dili ve edebiyatı bölümünde öğrenim gördü. arkadaşlar ile birlikte a dergisini çıkardı.cumhuriyet gazetesinde çalıştı kitapçılık ve yayıncılık yaptığı sıralarda kirve sinema alanında kitapların yanı sıra şiir sanatı dergisinde yayınladı. türkiye yazarlar sendikası 2. başkanlık görevini yapmıştır. kendi kurduğu yordam yayınevinde kitaplarını yayınlamaktadır. bazı şiir kitapları ise şunlardır; gül yordamı, ölü bir yaz, tutsak kan, kavganın yüreği, yaşadığımız günlerin şiirleri, sen de katılmalısın yaşamı savunmaya, geceye karşı söylenmiştir, kimlikleriniz lütfen, araya giren görüntüler, sınırlamıyor beni sevda, bir adı gurbet, temmuz için yaralı semah, onların sesleri ile bir kez daha, oğulları öldüren analar, baba ile kız, umut edebiyatı 7 canlıdır, benim ellerimi al benim gözlerimi kullan, şiiri sorgulayan yazılar, gölgeden güneşe, düşmanı kardeş yapmak, güldeki şafak, nasrettin hoca, şiirlerle istanbul, dünden bugüne türk şiiri, 100 şiir, haydut otu, benimdir bu dünya, kurşun asker, temiz yürekle, zamanın sözü, zambak ve gölge, sevdiğime seslenir gibi, suskun sesler sayılabilmektedir. bazı aldığı ödüller ise; 1976 yılında türk dil kurumu şiir ödülü sende katılmalısın yaşamı savunma ile almıştır. herhangi bir eserin okumuş bulunmamaktayım. ama bize sayısız eser bırakmıştır.

0

kemal özer 1935 yılında dünyaya gelmiş bir şairimiz olarak bilinmektedir ve hayata gözlerini 2009 yılında kapatmıştır.en çok sevdiğim şairler arasında yer aldığını söylemek mümkün aslında genelde yazdığı yazılarda genellikle öğrenciyken yazmaya başlamış bir şairimiz olarak bilinmektedir. üniversitedeyken arkadaşıyla birlikte bir dergide çıkmış bir şairdir sonra şiir sanatı dergisi yayınladığı biliniyor. türkiye yazarlar sendikası'nın 2. başkanı olarak bilinmekte ikinci yeni hareketi içinde yer almış bir şair olarak bilinmektedir .bunu ilk 3 şiir kitabına yansıtmıştır daha sonra ise bildiğim kadarıyla toplumcu gerçekçiliği niteliğinde bir tarzda yöneldiğini söyleyebiliriz .aslında bu dönemde gündemdeki genelde toplumsal ve siyasal olayları konu edinmiş bir şairimiz diye biliyorum insanların duygusu düşüncesi ve tepkilerini tanıklık etmiş bir kişiliktir.gerçekten öncelikle şiir ,öykü,deneme,anı, gezi, antoloji, çocuk kitapları ve çeviri türlerinde oldukça büyük geniş kapsamlı bir eserleri vardır yaptığı yapıtlar ise bir bildiğim kadarıyla gül yordamı ölü bir yaz ,araya giren görüntüler,sınırlamıyor beni ,sevda insan, yüzünün tarihinden bir ,cümle bir adı gurbet, oğulları öldüren analar onların sesleri ile bir kez daha şiirleri çok oldukça mi geniş kapsamlıdır öykülerinde ise baba ile kız diyor geliyor aklıma ana deyince de aklıma ikinci yeniden toplumcu şiire geçiş geliyor gerçekten çok sevdiğimiz bir şair olarak bilinmektedir üstlendiği varlık dergisinin yönetmenliğini 1990 yılına kadar sürdürmüş 1 kişilik karşımızdadır diğer şairler a bakarak aslında daha çok yaşanmış bir şairimiz olarak biliyoruz. daha genç yaşta öğrenciler hayatında iken belli başlı konuları aldığını görebiliyoruz kemal özer.

1

kemal özer 1935 doğumlu olup istanbul'da dünyaya gelmiştir. 2009 yılında istanbul'da vefat etmiştir. 1972 yılında arkadaşlarıyla yeniden yayınladıkları yeni a dergisinin kurucu ve yazarlarındadır. kemal özerin eserleri olarak; şiirlerinden gül yordamı, tutsak kan, bir adı gurbet, ölü bir yaz, sınırlamıyor beni sevda, sevdalı buluşma, araya giren görüntüler, geceye karşı söylenmiştir, kavganın yüreği.
hikayeleri ve denemeleri ise söyledir; umut edebiyatı, acı şölen, gün olur söze yazılırı, yaşadığımız günlerin yazıları, bendeki görüntüler, baba ile kız öyküsüdür.
çocuk kitapları olarak şunları ifade edebilirim; nasrettin hoca, tatil köyünün çocukları, trenler ne güzeldir, çiçek dürbünü, sinemayı seven çocuk, sorulardan bir gökkuşağı ve şiirlerle ezop masalları isimli kitapları vardır.