0

hayır kesinlikle mutlu değilim neden derseniz çünkü bizim ülkemizde eğitim sistemi oldukça basit değildir. yani çok zorlaştırıyor insanlara bütün öğrencilerimizi teşvik ediyorum sanki tehdidi altında tutuyormuş. gibi geliyor bana ne gibi mesela şimdi artık şu an yıl 2019 bu sene eğitim ve öğretim yılında bir kanun çıkmış artık artık 5 gün devamsızlığım üstünde artık belge verilmiyor ne takdir belgesi ne onur belgesi hiçbir şey vermemeye başladı. artık allah'a şükür olsun ben yine bu sene onur belgesi alım dört buçuk devamsızlıkla kendi eğitim sisteminde böyle kanundan çıkıyor zaten bırak 10 gün devamsızlık var 20 gün özürlü devamsızlık var bırak öğrencileri zaten bu süre bile kısıtlı yani öğrenciler bir baskın altın tutuluyor. ve okullardan kaçıyolar okula gelmeme gibi bir hisler başlıyor ara sıra benim de okula gerisini kalmıyor yani hasta olduğum zamanlarda rapor almam lazım yani keyfi gibi bir sürede gelemiyorum. ben eğitim sistemi aldık yanlış görüyorum çünkü öğretmenler hocalarda aynıdır. her hoca hani değildir ama yani bazı hocalar çok disiplindir. sınavlar olsun yani şöyle bir sistem var uriyeliler sınavsız bir şekilde üniversite sınavına girebiliyor. ama bizim hakiki türk evlatlarınız sınava bir dakika hatta 10 saniye bile geç kalsa bile içeri alamıyoruz yani bu şekilde de olması lazım değil. insanlar sınavı kazanamadım diye birçok gencimiz kendini öldürecek kendini asarak hayatına son verdi ve bunların hepsini neden olduğu eğitim sisteminden oldu kazanamamazlık, neden oldu yani eğitim sisteminde ben açıkçası ben pek memnun değilim yani önceden şöyle bir sistem vardı lise üçe kadar okuyabiliyordum. şimdi artık 4 artı 4 artı 4 sistemi geldi ve lise 12 sene oldu normalde benim bu sene bitmesi lazım kendisi 12 sene oldu yani lise zorunlu değildi. artık lisede zorunlu yaptılar yani ilerleyen zamanlarda da beni şöyle bir algı seziyorum. üniversitede gitmek şart gibi bir şey olacak gibi geliyor bana yani gençlerimizin önünü açmıyorlar, daha çok kısıtlıyorlar gibi geliyor bence daha çok gençliğimizin önünü açarak daha iyi bir eğitim sistemi sunarak ilerleyebileceğini düşünüyorum.

0

eğitim sistemimiz çocuk oyuncağı gibi habire değişiyor artık takip edemiyoruz. hele de sınavlar çocuklar artık ne yapacağını şaşırdı. sürekli yeni bir şeylere alışmak zorunda kalıyorlar.

0

olmayan bir sistemden nasıl mutlu olabiliriz ki ağlancak halimize gülmek olur mutlu olursak.

0

hayır değilim sistem her geçen yıl değişmeyi bıraktı artık neredeyse hergün değişmeye başladı o da yetmiyor zorlaşıyor bu kadar yük fazla işsizlik almış başını gidiyor.o da yetmedi bir de eğitim sistemini zorlaştırıyorlar gençlere fırsat fırsat diye kendimizi paralarken sürekli engellerle gençlerin önünü kapatıyorlar