0

güzel bir konu mutlu olmak insanın elindedir tabi ki insanlar zaman zaman zor günler geçirebiliyor fakat bu sıkıntılara dertlere kederlere imtihan olarak bakmakta fayda var geçenlerde beni çok etkileyen bir söz duymuştum diyor ki insan inancı üzeredir ilk başta anlamadım biraz araştırdım açıklamasında şu yazıyordu insan oğlu neye inanırsa hayatı o yönde ilerler hani derler ya her şey den önce inanacaksın ki başarılı olasın aynı şekilde mutluluk insan psikolojisi de böyle olduğunu düşünüyorum kendinizi iyi hissedecek şeyler düşünerek ve uygulayarak bunu başarabilirsiniz örnek veriyorum insan paylaştıkça mutlu olur bunu defalarca denedim gerçekten kendi ekmeğini yada başkasında olmayan bazı imkanları başkalarıyla paylaştığım zaman mutlu oluyorum o paylaştığın insanın sevinci gerçekten yetiyor bu ve buna benzer şeyler yaparak insan oğlu mutlu olabilir zor bir şey değil ama tabi ki günümüzde insanlar sürekli bir efkarlı dertli bunun çeşitli toplumsal nedenleri de var ama toplum bu şekilde mutlu olmaya inanırsa herkesin mutlu bir hayat yaşayacağını düşünüyorum teşekkür ederim.

0

aslında mutlu olmak çok basit. çok zor bir şey değil. insan kıymetini bilmiyor sadece. ben mesela bir şeye sahip olmayınca çok istediğim, hemen üzülüyorum mutsuz oluyorum ya da sevdiğim insanla görüşmeyince. halbuki o anım da özel, değerli ve çok kıymetli. çünkü ailem var sağlıklılar, hayattalar. bu şekilde düşünmem gerekiyor. daha kötüsü olabilir diye düşünmek gerekiyor. yani aslında bu kadar da basit. mutluluğu hep uzaklarda ya da başka yerlerde aradım zamanında. çok fazla üzüldüm, intihar düşüncelerine girdim, kendimi fazlaca yıprattım halbuki gerek yoktu bunlara.. sonuç olarak şimdi babam yok. ama mutsuz muyum? değilim. olmamak zorundayım çünkü annem hala hayatta. benim mutlu olmam lazımki o da mutlu olsun.. benden ona bulaşsın. ben mutluyum. hem de çok. ama ailemden bir kişi daha giderse mutluluğumu sorgulamaya başlarım. ya da daha kötüsü belki de..

0

paran varsa mutlusun bu hayttaa bosunada demiyolar para her kapiyi acar diye . parayla mutlu olabilirsinzi yoksa zaten mutsuzsunuz

0

ben her sabah genelde mutsuz birşekilde uyananlardandım hatta günüm yine aynı gececek diye uyanmak bile istemiyordum. bazende bugün farklı bişey yapacağim ama yorulup nasıla yine buraya yatacağim en iyisi hiç kalmayayım deyip herşeyi yapmaya üşeniyordum. aslın da bu zamanlarımız bir daha geri gelmeyecek bu yüzden artık sabahları uyandığımda gülümsemeye farklı şeyler yiyip içmeye ve farklı giyinmeye yeni müzikler dinlemeye. bakımıma eskisnden daha fazla zaman ayırmaya sürekli cilt maskeleri almaya dışarı çıkarken daha özenli giyinmeyi ve sürekli gülümsemeye çalışmayı arkadaşlarla takılmaya gülüp eğlenmeye çalışıyorum. böylesi gerçekten eski bene göre çok çok çok daha iyi...

0

mutlu olmak zor değil ama insanlar çevresinde gördükleri her şeyin kendilerini olmadığı için mutsuz düşünüyorlar ve mutlu oluyorlar yoksa hayat güzel neyimiz eksik allah eksik etmesin bende niye yok da onda var davası oysa olan da farklı şekilde mutsuz

0

mutlu olmak zor değildir. bir insan bir çocuğun gözlerinin içine bakınca bile mutlu olabilir. ama artık mutluluklarımız çok uzun sürmüyor işte. çünkü insanların aklında geçim derdi var. bu faturaları nasıl ödeyeceğim derdi aldı başını gidiyor. geçim derdi sarınca kişiyi düşüncelerinden tam anlamıyla mutlu olmayı başaramıyor. en azından ben öyleyim. aklımda binbir türlü sorun dönüyor. borç dert hepsi. böyle olunca ben tam anlamıyla mutlu değilim. düşünmekten kendi kendimi yiyorum. bu şekilde mutlu olmayı kendime zorlaştırıyorum. ama bu elimde olan bir şey değil. insanda ister istemez gönül rahatlığı olmadı mı tam anlamıyla mutlu olmak kolay değil.

0

mutlu olmak zor değil aslında biz insan oğlu hep daha fazlasını istediğimizden elimizdekinin kıymetini bilmiyoruz

0

mutlu olmak çokta zor değildir . insanın içinde olan bir şeydir mutluluk . kimi insan bunu bilir kiminde mutluluğu birseylere bağlar .

0

bir bebeğe dokunmak mutlu eder beni şuan mutluyum yada toprakla uğraşmak insanı mutlu ediyor kötü enerjiyi alıyor

0

bu devirde mutlu olmakda zor mutlu etmekde tabiki.gun gectikce insanlari taniyamiyoruz ya bir seylerin arkasina saklanip yada bir menfaat icin yaninda oluyorlar .sonrqdan anliyorsun ama is is ten geciyor.ben tabikk mutluyum herzmanda insallah hem edip hemde kendime olcam.

0

mutlu olmak istiyorsan hayatındaki gereksiz insanları çıkar önce insan yalnızken daha mutlu oluyor bence

0

takıntılı olmadıktan sonra mutlu olmak zor değil biraz deli olmak gerek

0

mutlu olmak zor değildir bu insanın kendi elinde olan bişeydir ufak tefek şeylere canını sıkmasa insan hiçbir şekilde mutsuz olmaz mutsuz eden insanları da hayatından çıkararak tabikide mutlu olur bende mutsuz değilim tabikide çok şükür her halimize

0

kendime zaman ayrıca kitap okuduğumda müzik dinlediğimde genelde mutluyumdur

0

mutlu olmak zor degil fakat buna ragmen bırcogumuz mutsuzuz.

0

mutlu olmak zordur. ama benim açımdan mutluluk bir insan seni çok mutlu ediyorsa o insanı kaybetmemektir. zaten kayıp edersen birdaha o mutluluğu zor buluyorsun. ben ilk defa bu kadar mutluyum. hayatıma dünyalar güzeli bir insan girdi ve onunla bütün ömür boyunca mutlu olacağıma, onu kaybetmeyeceğim.

0

mutlu olmak çoğu zaman zordur evet. ama insan bir kere mutluluğu bulduğunda bir daha kaybetmemek için elinden ne geliyorsa yapması gerekir. benim mutlu olup olmadığına gelince de evet ben şuan çok mutluyum hem de hiç olmadığım kadar mutluyum. ve bu mutluluğu kaybetmeye de hiç niyetim yok.

1

bunu sorgulamaya başlarsanız, mutsuzsanız mutsuzluluğunuz artar. o yüzden içinde olduğunuz an mutluluktur, o anı yaşayın ve sorgulamayın. yoksa mutluluk çok küçük bir şeyde bulunulabilir, ama mutsuzluğun ucu bucağı yoktur. kendinizi o girdaba sokmayın.

0

mutlu olmak bu hayatta ki en zor şeydir. çok çaba göstersen de hatta emek versen de mutlu olmak mümkün olmuyor. ben senelerdir deniyorum ama hala mutlu olamadım ve sanırım bundan sonrada mutlu olamıcam.