0

siyaset her yerde fikir ayrılığı oluşturmaz. zaten insanların belirli çevreleri vardır ve genel olarak aynı siyasi görüşü savunan çevrelerle arkadaşlık kurarlar. ilişkilerini o kişilerle yürütürler. fakat arada da karşılaştıkları karşıt görüş insanlar vardır. bu karşıt görüş, saygı ve sevgi çerçevesinde tartışılmalıdır. siyaset öyle pis bir birşeydir ki iki dostu birbirine düşman edebilir. ve elinize hiç de bir şey geçmez. sadece tartışmış olursunuz. kalp kırmış olursunuz. siyaset konuşmak, siyaset adamlarının işidir. bizim işimiz değildir bence. tabii ki yargılamalıyız, sorgulamalıyız, neler yapılıyor görmeliyiz, araştırmalıyız, öğrenmeliyiz. fakat sadece siyaset konuşarak, bir icraate geçmeyerek hiçbir şey elde edemeyiz. siyaset bazı yerlerde fikir ayrılığıdır. bazı yerlerde de fikir birliğidir. bu insanlardan insanlara göre değişir.

0

bence siyasette her zaman bir fikir ayrılığı vardır çünkü insanlar hep aynı şeyi düşünemezler sonucunda ise farklı bir siyasi görüş çıkması çok normaldir.

1

elbette hayır. siyaset her yerde fikir ayrılığı demek değildir. fikirlerin ortak noktada buluştuğu zaman dilimleri çok olacaktır. fikir birliğine varılan onca konu vardır. birlikte çözdükleri ve üzerinde anlaştıkları konular mevcuttur.