0

zamanımı genellikle kitap okuyarak bilgisayarda vakit geçirerek harcarım. yani film izlerim dizi izlerim bu şekilde geçirirm. bazen sıkılırım bu alırım ve temizlik yaparım veya dışarıya yürüyüşe çıkarım temiz hava iyi gelir doğa havası iyi gelir. bazen arkadaşlarımla vakit geçirir sohpet ederim zamanımı genellikle bu şekilde değerlendiriyorum. şu anda işsizim malesef işim olsaydı eğer çok daha iyi olurdu enazından bir kazancım olurdu farklı sosyal faaliyetler içine girebilirdim ancak yok işim şu anda. bende vaktimi bu şekilde değerlendiriyorum.

0

devamı geliyor :))

14 - 15 - 16 kasım;
bu üç gün, böldüğüm barutlar için sandık yaparak geçirdim. barutu koyduktan sonra hepsini birbirinden uzak yerlere yerleştirdim. bu arada bugünlerin birinde eti çok güzel bir kuş vurdum.

17 kasım; ileride rahat bir hayat sürmek için çadırın arkasından kayayı oymaya başladım. bu iş için kazma kürek ve birde taşımak için araba ya da küfe gerekiyordu. kasma yerine demir küskün kullandım; ana diğer iki ihtiyacımı nasıl karşılayacağımı bilemiyordum.

18 kasım; ormanda dolaşırken brezilya'da sert olduğu için demir ağacı denilen bir ağaca rastladım. baltamın ağzını bozacak kadar uğraştıktan sonra bin bir güçlükle bu ağacı getirdim. bu ağaçtan bir kürek yapmayı düşünüyordum. uzun süren bir çalışmanın sonunda küreğe benzeyen bir şey yaptım. ucu demir olmadığı için pek dayanabileceğini sanmıyordum ama; böyle bir kürekle herhalde ilk kez bu kadar uğraşılmıştır. alet eksikliği her şeyin yavaş ilerlemesin sebebi oluyordu. kürek eksikliğini gidermiştim. şimdi de bunu taşıyabilecek bir sepete ihtiyacım vardı. bu sepeti yapabilmek için ince ve bukebilir dallar bulmam gerekliydi ve etrafta böyle dalları görmemiştim . olsa bile ben fark etmedim. araba yapmaya kalkışsam sadece tekerleğini yapabilirdim. gerçi ne şekilde bir düzenek işletecegimi bilmediğim için araba yapmaktan da vazgeçtim. şimdilik inşaatta harç getirip götürmek için kullanılan leğene benzer bir şey yaptım. bu iş kürek yapımı kadar uğraştırsada buna en az dört günümü verdim.

0

kitaplara felan bir kaç kitap kesitinden bahsedeyim ;
bugün sizlere şimdi robinson crusoe' bin 1 ekim il 24 ekim arasında geçirdiği günlerden bahsedeceğim..

1 ekim ' den 24 ekim ' e ;

bugünlerde sürekli gemiye sefer yapıyor, alabildiğim kadar eşyayı alıp salla karaya yaşıyordum. hava ara sıra açıyordu; ama genelde yağmur mevsimi olduğu için hep yağmurlu geçiyordu günler.

20 ekim ; sal ile gemiden halat gibi şeyler getirirken salı çevirdim. halatlar ağır olduğu için suya gömüldü. su çekilince onları tekrar kurtarabildim.

25 ekim; bütün gün 24 saat aralıksız yağmur yağdı. rüzgarda etkisini arttırdıkça gemi parçalandı. sular çekildiği zaman karada kalan bir kaç parça dışında hiç birşey görünmüyordu. gemiden getirdiğim eşyaları yağmurdan korunmak için üzerlerini örtmekle zaman geçirdim .

26 ekim ; bugün bütün kıyıyı dolaşıp kendime vahşi hayvanlardan koruyabilecegim bir barınak yapmak için yer ayarlamaya başladım. epey aradıktan sonra bir kayanın dibinde uygun bir yer buldum. bu yerin çevresine yarım daire şeklinde çizerek burayı çitlerle çevirmeye karar verdim.

26 ekim den 30 ekim ' e

çoğu zaman yağmurlu geçen bu yerde zamanımı eşyaları yeni evime taşımakla geçirdim.

32 ekim; bugün sabah erkenden yiyecek birşeyler bulabilmek için tüfeğimi alıp adayı biraz dolaştım. bir tane ana keçi vurdum. keçiyi getirirken yavrusu da eve kadar beni takip etti. ne yapsam da birşey yemediği için daha sonra bu yavruyu da kestim .

1 kasım; bir kayanın dibinde kurduğum çadırda çok huzurlu bir uyku çektim . çadırı oldukça büyük yapmıştım.

2 kasım; daha önce belli ettiğim yarın dairenin üzerine duvar yapmaya başladım. bunun için bütün sandıkları sırayla parmaklık görevinde kullandım.

3 kasım; bugün ava çıkıp ördeğe benzeyen iki tane kuş vurdum. etleri oldukça güzeldi bu kuşların. öğleden sonra kendime bir masa yapmaya başladım.

4 kasım; sabah kalktığımda d hayatımı düzene sokmam gerektiğine karar verdim. sabah yağmur yağıyorsa iki üç saat tüfeğim belimde ağa çıkıyor, daha sonra on bire kadar çalışıyordum. acıkırsam bir kaç parça bir şeyler yedikten sonra gün ortası kavurucu sıcak olduğu için bu saatlerde yatıyordum. akşamları tekrar çalışmaya başlıyordum. bugünlerde hep masamı yapmakla zamanımı geçiriyordum.

5 kasım; bugün köpeğimi yanıma alarak adayı dolaşmak için çıktığımda bir yaban kedisi öldürdüm. eti hiç bir işe yaramıyordu; ama derisi oldukça yumuşaktı. öldürdüğüm bazı hayvanların derisini yüzüp kurutmak bende alışkanlık haline gelmişti. dolaşmaya devam ederken deniz kıyısına gelince daha önce hiç görmediğim deniz kuşuna rastladım.

6 kasım ; sabah avı için adayı dolaştıktan sonra gelip masamı bitirdim. pek hoşuma gitmese de daha sonra düzeltmeyi öğrendim.

7 kasım; günlerimin çoğunu masa ve sandalye yaparak geçiriyordum. bu aralar hava oldukça güzelleşmeye başladı. bu arada pazarın hangi güne denk geldiğini çıkaramadım. buraya çıktığım günün tam olarak hangi gün olduğunu not etmemiştim.
bugünlük bu kadar sonrası gelicek inşallah :))

0

genel olarak evde vaktimi geçiriyorum evde olduğum zamanlarda internet araştırmaları yapıyorum 2 gündür sorumani de vakit geçiriyorum

0

işsiz olduğum için çokca internette geziyorum. bu sorumani sitesini buldum bulalı da burada zamanım geçiyor.