1

bir rivayete göre hazreti musa elindeki asası ile kızıldeniz'i ikiye ayırmış kendi ve adamları geçmiş. sonra tekrar birleştirmiştir. ardından gelen firavun ve adamları da ölmüşlerdir. rivayettir.

1

nehri iki ye ayıran ve büyük mucizelerinden birtanesini daha gösteren peygamber hz musa dir. hz musa firavunun evin de yetişmiş bir peygamberdir. çünkü hz musa dünya ya gelmeden önce firavun kahine gider ve beni yıkacak kişi kimdir. beni kim öldürecek der. kahin de ona seni öldürecek kişi şu gün senin topraklarin dünya ya gelecek diye bir söz söyler.
firavun bunu duyunca ülke genelinde bir ferman verir ve o gün doğan tüm çocukların kılıçtan geçirilmesini emreder. ve firavun bütün çocukların öldürüldüğünü düşünerek kaderini değiştirdiğini sanar taki nil nehrin de boğuluncaya kadar. kendisinin ölümsüz olduğunu söyler. tabi hz musa kendi şatosun büyüyüp peygamberliğini ilan edince anlar ki o gün öldürülmeyen bir çocuk daha kalmıştır. daha sonra hz musa peygamber olduktan sonra ona inanan kişilerle birlikte yaşamaya başlar. ancak firavun tarafından akla hayale gelmedik işkenceler den geçerler. ve akla fikre gelmedik zulüm ler görür ler. daha sonra hz musa ya gelen emir ile nil nehrini geçmeleri ve orada onları daha güzel bir hayatın beklediği allah tarafından bildirilir.
daha sonra hz musa kendisine inanan kişiler ile birlikte yola çıkar ve nil nehrine geldiğin de asasını kaldırıp nil nehrine doğru uzatır. o esna sa nil ikiye ayrılır ve ortasında kendisine inanan kişiler ile birlikte geçerken, peşlerinden gelen firavunun ordusu firavun ile beraber nil nehrinin tekrar birleşmesi ile oracıkta ceset olur.
firavun hz musa nın başka bir yere gitmesini istemiyor du, çünkü firavun hz musa yi topraklarından sürmüş olsa belki daha da güçleneceğini düşünüyor ve gün gelip daha da güçlü bir şekilde karşısına çıkmasından çekiniyor du, bundan dolayı da firavun hz musa nin kendi topraklarında kalıp hakimiyeti altın da gün gelip kendisine inanmasını bekliyor du ancak böyle bir durum söz konusu bile olamaz dı hz musa için, nitekim öğle de oldu, hz musa allahın olan inancı ile ve gelen emir ile yollara çıkınca firavun da ordusunu alıp benden habersiz nereye giderler deyip hz musa nin peşlerine koyulmuştur. tabi bu takip nil nehrine kadar sürmüştür. daha sonra nil nehrin de ordusu ile de boğulmuştur.
benim bildiklerim bu kadar. herkese kolay gelsin. bol kazançlar.

0

hz. musa... kendisine inananlarla birlikte mısır'dan ayrılmak istediğinde arkasından güçlü bir orduyla gelen firavundan kurtulmak için dua etmiş ve allah_u teala tarafından böyle bir mucize ile kurtarılmıştır. kendisi ve inananlar kızıldeniz'i geçtikten sonra firavun ve ordusu geçerken deniz tekrar birleşmiş ve firavunu ordusuyla birlikte boğmuştur. firavunun cesedi yüzyıllar sonra sece eder halde bulunmuştur.

0

hz. musa asası ile denizi ortadan ikiye bölmüştür.