0

özgün müzik kopya edilmeden tamamen orijinal ,bir benzeri olmayan müziktir. günümüzde zaten bir müzik başka bir müziğe benzediğin de hemen olay yapılıyor ve kopya ya da esinlenerek ortaya çıkarıldığı dile getiriliyor. bu yüzden zaten sanatın amacı özgün olmaktır. müzikte bir nevi sanat olduğu için özgün olmalıdır. ama şu an günümüzde müzik ticari bir amaç taşıdığından dolayı burada amaç sanat yapmak değil çok tutulan bir müzik üretmektir. bu yüzden de çok fazla özgün bir müzik ortaya çıkmamaktadır.

0

özgün müzik söylemek istediklerini korkmadan cesurca yürekli bir şekilde müzik eşliğinde ifade etme türüdür. bu müzik türü siyasetten korkmadan cesurca akla geleni dile getirmek için söylenen müzik türüdür. insanlar siyasi yargılardan uzak değildir. korkmazlar. silahlar sussun diye söylenir genelde.

0

özgün muzik; siyasi ve toplumsal içerikli lirik payısı ile muhalif bir görüşü dile getiren müzik türüne özgün müzik denir.
yerelden evrensele kadar uzanabilecek bir bakış açısına sahip olabilir . mars türevi katı ritim yapısının aksine ağır tınıları içeren sanatsal kompozisyon özelliği de taşıyabilir. genel olarak sert karakterli ve serzenişe atıf yapan bir mizacı yansıtmaktadır..
türkiyede de bu müzik türünü icra eden sanatçılar vardır ,
örneğin ; ahmet kaya , zülfü livaneli, fatih kısaparmak gibi .

0

özgün demek taklit etmeyen marjinal kendine özgü müzik anlamına gelmektedir.