0

laiklik ön planda olmalı insanların özgürlükleri kısıtlanmamali giyim kuşam yaşam tarzına karışilmamali herkes istediği gibi yaşamalı ekonomi konusunda paylaşımlar 4 4 luk olmalı herşeyden her hatanın ardından islam'ın arkasına sığınarak kendini aklamaya çalışan bir devlet yönetimindeyiz bunlar bizi mutlu değil tam aksine huzursuz ediyor biz din ve devlet işlerini birbirine karıştıran bağlayan bir devlet istemiyoruz .

0

öncelikle laiklik nedir insanların onu öğrenmesi gerekiyor. laik bir devlet olmanın dinsizlik olduğu algısı yaratılıyor ve toplum da buna inanıyor. insanlara düşünmeden konuşmak kolay geliyor. taleplerinin neleri gerektirdiklerini bilmiyorlar. mesela şeriat olsa ya da tamamen dindar bir yönetim olsa bunu en çok isteyenler eminim ki buna en uyum sağlayamayanlar olacaktır. laiklik zaten herkese istediği hayatı yaşama olanağı sunuyorken aslında kendilerini kısıtlayacak ve alıştıkları rahatı ellerinden alacak bir yönetimi arzuluyorlar. bu tamamen cehalet örneğidir. özellikle kadınları bu konuda anlamak çok zor.

-1

hatta bu ulke de gereginden fazla ozgurluk var bazi seyler kisitlanmali.

0

laiklik olmali.
laikligi alkole ve etege baglayan zihniyet net cahildir.
akp li degilim ama recep tayyip erdoganin bir sozu;kisi laik olmaz,devlet laik olur." diye.
bugun camimiz varsa kilisemiz de olmali,bugun muslumanlari on plana cikarip digerlerini geri plana atan bir devlet yok..
bugun sen kürtsun sen is kurma sen alevisin sen ticarete girme,sen cerkes sin bu sosyal hakdan faydalanamazsin diyen yok..
!!!!hatta o kadar laik ve ozgur ulkeyiz ki mecliste dag kopegine bile maas veriyoruz.kimse kalkipta bu ulke de laiklik yok ozgurluk yok demesin.!!!!

0

laiklik kavramı önemlidir din ve devlet işleri birbirinden ayrılmalı ha kimseye dininden çık dinsiz hareket et denmiyor gerçi çokta bir din olarak islama yönelik olrak çalıştıkları söylenemez dinimiz kul hakkı yeme der ama kul hakkı yemeyen bir devlet adamı var mıdır sizce işlerine gelince din islam işlerinde gelmeyince laiklik ilkesi