0

eğer kredi yada burs alıyorsanız isminiz belirlendikten sonra kasımda yatiriyorlar üç ayı bir yatirmislardi bende ve kimlik numaranizin son hanesine göre yatiriyorlar paraları ocakta zamlanacagi söyleniyor.

1

oğlumdan bildiğim devletten aldığınız kredi ya da burslar her sene ilk ocak ayında başlar ödenmeye.. başlangıç tarihi yani.. ilk alanlar için.. yoksa 4 yıl alacak olanların her ay devam eder. devletin adaletsiz sisteminin kandırmacı bir sözde yardımı bunlar..
gerçekten ailesinin durumu olmayanlara kredi çıkarken, babası kuyumcu olanlara burs çıkıyor karşılıksız.. neden zira adam kendini asgari ücretli olarak bildiriyor.. bizlerde saf saf doğrular yazarız. krediler biter.. 2 yıl ödemezsiniz.. sonra ödeme tarihi gelir. yine ödeyecek durumunuz olmayınca e-devlet üzerinden işsizlik seçeneğini belirterek ertelersiniz 1 yıl ve sistem bu isteğinize de hayır demez ama okkalı bir faiz alır sizden, içiniz acır ama yapacak bir şeyiniz yoktur.
oğlumun 15 bin liralık toplam geri ödemesi var.. erteleyelim dedik.. eylül başı e-devletten oğlum girdi.. işsizliği seçti.. karşımıza şu pencere açıldı.. 15 bin kusur liralık borcunuzu 3.600 lira faiz karşılığı 18.900 kusur olarak 1 yıl geri ödemeyi kabul ediyor musunuz? oğlum suratıma baktı çaresizce, bende yüreğimde bir ağırlık.. kabul annem dedim.. yapacak başka ne var ki.. ve devama bastık.. sistem kabul etti.. şimdi 2019 senesinin ekim ayına kadar borç ertelendi.. ekim başında aylık ödemelerimi başlayacak.. geri alsın kabul, yeni öğrencilere de kaynak lazım.. ama ertelenince bu kadar yüksek faize ne gerek var.. zaten sen o bursa da dünya faizi koydun devlet baba.. adaletin yok. umarım seneye o gün gelince ödeyebilecek imkanımız olur.

0

benim bursum da yok kredim de ama bu böyle yardımları 3 ay da bir yada 2 ayda bir yatırıyorlar .

0

devletin kredi ve bursları 3 ay sonra yatar genelde ocak ayında yatar okul başladığından itibaren olan bütün ay alacakların tek seferde yatırılır ama özel ise o konu biraz daha karmaşık oluyor doğrudan ocaktan tek burs ile de yatırılabiliyor özeller