1

yolcu taşıma amaçlı olarak ilk başlarda zeplinler kullanılıyordu ve 1909 yılında yolcu taşımak amaçlı kullanılan zeplinin ismi delagtır. 1936 yılına kadar zeplinler yolcu taşımak amaçlı kullanılmış ancak güvenlik sebebiyle daha sonrasında yolcu uçaklarına geçiş yapılmıştır.
yolcu taşımak ve ticari kar elde etmek amacıyla 1913 yılında ilk uçurulan uçak rus skorsky ılya muromets uçağıdır. ilk yolcu taşıma işlemi de bu isimdeki uçak tarafından gerçekleştirilmiş ve 14 saat 38 dakika süren bir sefer ile petersburg ile kiev arasında yapılmıştır.

0

bırıncı dunya savasından yenık cıkan osmanlı devletı tarıhe ıntıkal etmıs turk mılletı ıstıklal savası vererek turkıye cumhurıyetını kurma ıradesını gostermıstır bır devrın huzunlu batısına ve yenı bır devrın baslamasına tanık olan vatanperver ınsanlar turk mılletının bır daha geçmıste yasanan tarıhsızlıklerı yaşamaması ıçın gayret etmıslerdır nu ınsanlar dan bıeıde pek çok gırısımının yanında demıryolu yapmakla un kazanan daha sonra ucak fabrıkası ve uçus okulu açan nurı demırag dır