0

ben hiç çıkmadım ama bir arkadaaşım hep çıkar hep bir şeyler arar senlerden beri arar ama bir şey bulamamıştır daha bazı otamlarda anlatır şu yörede bulduk yerini tespit ettik bu kez bulacaz çıkartacaz der ama hep hayal kırıklığı hemen hemen çogu illeri gezmiştir define avı için nerde bir şey duysa hemen araştırma yöntemine gider yanına bir kaç kişi de alır define avına çıkarlaar ama hep hüsran

1

bir ara köyde ava çıkmıştık avlanıyorduk işler kesattı gel kanka dedik oturup birşeyler içelim yani gel bir iki lafın belini incitelim dedik oturduk biraz sohpet muhabbet koyulaştı gidiyoruz öyle dalmışız neyse yerlen oynuyoz insanların gebeli böyle eline birşey alıp toprağı yeri eşelersinya buda o mesele eşelerken birde baktik taşın üzerinde şekiller desenler var bir kaç kişiye gösterdik gömünün olduğu yeri işaret etmekte dedi aldık desektörleri gezmeye başlıyoruz başlıyoruz bitmiyor neyse baktıl birşey çıkmadı yol yakınken geri çılalım dedik ve orada bıraktık. yani kısacası define avına çıktık fakat gömü felan bulamadık.

0

define avına değilde tarihi eser avına çıkmıştık evet yani tabi o zamanlar çocuktum.ama çocukların söylediğine göre köyde kazı yapan insanlar varmış bir tarihi eser paraları topluyorlarmış biz de kendi çapımızda böyle bir arayışa girmiştik hatta hiç unutmam üç gün üstüste sabahtan akşama kadar her tarafı kazardık bir şeyler bulduk mu evet bulduk ama bunlar tarihi eser şeyler değildi basit şeylerdi.

0

ben diğil ama bir arkadaşım köylerinde cıkmıştı. kırıkkalede bir kral mezarı bulmuşları ve satarak oldukca güzel paralar almışlardı.

0

evet çiktım.zıkkım ve kökünü bir arada buldum.