0

abartılacak bir durum değildir. insanlık halidir kızmam. belki biraz üzülürüm ama keyfimin kaçmasına izin vermem.

1

kızarım, ama ne çare, garsonun fazla rezil olup, işinden olmasını istemem. kalkar giderim.

1

kızmam, üzülürüm ama kızmam. kimse isteyerek böyle bir şeyi yapmaz. başımıza geldiği zaman kızıp bağırmanın o emekçiyi rencide etmenin hiç anlamı yok. yıkanır geçer. empati yapıp düşünmek gerekir böyle durumlarda diyorum.

0

bende garsonluk yaptım tecrübelerimden anlatayım,hiç sıkıntıya girmez müşteri sizi kırmaz ,ama bazı müşteriler vardır,sizi müdürünüzün yanında azarlar,ve buda sizin hiç hoşunuza gitmez.ve işten atılmaya kadar gidebilirsiniz.

0

sessizce utanırım kadarim garsonu kırmamaya uğrasırım biraz sinirlenebilir ama yansıtmam

0

yani gülesim geldi bu söylediğinize düşünemedim bile düşünmek istemedim galiba. öyle birşey olsa şok olurdum herhalde üzülürdüm yani o kadar hazırlanmıştı sonuçta emeklerim heba olmuş garsona biraz dikkat ermesini rica ederdim ama kötü davranmadı tabiki sonuçta olabilir bu tür kazalar üstümü silmek için lavaboya gidesim yardım isterdim. yani tabiki kötü davranmazdım ikaz ederdim dikkat edermisiniz diye o anlamda kızabilridim sonuçta o kadar hazırlanışım ama kesinlikle aşağılamam veya şikayet etmezdim olabilir bu tür kazalar hepimizin başına gelebilir insanların emekleriyle oynamak doğru değil.

0

valla o an çok kötü olurum ama en çok üzülürüm yünede garsona kızmam sadece bana yardım ederse iyi olur sonuçta üstümü başımı mhfetmiş günümü de öyle o yüzden en azından telafi etmesini beklerim kim bilir belkide myle olması bile insan için daha iyi bir durumdur o an karşımdaki bana yardımcı olur samimiyetimiz artar beni teselli eder bende onun böyle durumlardaki tavırlarını görmüş onun hakkındaki düşünceşerimi pekiştirmiş olurum böylelikle o yüzden her şerde bi hayır vardır imcilerim dökülmez ya bazıları çok kızar garsonlara bence öyle kızmak doğru değil

0

görünüş olarak garsonun üstümü maf ettigini düşünürüm.

0

hiç birşsey düşünmem üzerimi temizler geceme devam ederim insalık hali böyle kazalar olur. ben aynı otobüste 3 kez cola döktü üstüme sesimi cıkartmadım 4ç su döktü saldırdım kamile :)

0

yani o kadar hazırlanmışım sonuçta çok üzülürdüm açıkçası birde özel bir gün olduğu için belki biraz dikkat eder misiniz falan diye söylenebilirdim ama öyle bağırıp çağırmazdım daha dikkatli kırmadan konuşurdum .

0

düşünecek bir şey yok kendim döksem sorun olurdu bence ama kazayla olan bir şey yemek başka güne alınır yapacak bişey yok insanlik hali olabilir öyle şeyler

0

hepimiz insaniz herkezin bu hayatta tabiki bilerek veya bilmeyerek hatalari olmustur.büyük veya küçük hatalar.eger garson üzerime kaza ile bisi dokerse tabiki insan bir anda afarlar anlamadan oluyorsa sonrasinda sakin bir dilde soyler olayı bunda sıkıntı olmaz bece.eger karsımdakı ozel bırısıde birşey demeye çalissa bile onuda sustururdum tabiki.uzerimi temizledikden sonra yemegimi yemeye devam ederdim bende.

0

hayatta küçük büyük her türlü kaza oluyor. adı üzerinde kaza yani kasti bir durum değil, o yüzden insan bir şey düşünmez o anki refleksini yaşar. bu vesileyle allah herkesi kazalardan korusun .

0

ben öyle birseyle karsilassam kizmamki herkes hata yapabilir. onlarda zaten bilerek yapmazlar

0

her işte olduğu gibi o işte de kazalar olabilir. karşımızda ki de insan düşüncelermizi ve tepkilerimizi ona göre sınırlandırmalıyız. asla birşey düşünmem karşımda ki kişi zaten düşünecek biriyse o an benım için özel biri olmaktan da çıkar.

0

elbette kendimi kötü hissederim. ama böyle durumlarda soğukkanlılığı kaybetmemek gerekir. garsona kızmanın anlamı yoktur. zaten isteyerek yapmış olması da mümkün değil. özrünü kabul edip önemi olmadığını söyler, garsonu da rahatlatmaya çalışırım. sonra da o özel insandan izin isteyip lavaboya giderim. mümkün olduğunca temizler yerime dönerim. sonuçta oraya pis bir kıyafetle gelmedim, bir kaza nedeniyle üstüm kirlendi ve bunu herkes biliyor.

o anda verdiğimiz tepkiler karşımızdaki insanı mutlaka etkileyecektir. kişiliğimiz hakkında fikir uyandıracaktır kendisinde. akıllı olmak lazım. daha ötesi, benzer durumlarda her zaman anlayışlı ve yapıcı olmak lazım.

0

hiç kızmam kaza sonucu dökmüş sonucta bilerek dokse cok farkli olurdu

1

o an ki tavrım ve karşımdakinin tavrı, o özel kişi ile geleceğimizi etkiler muhtemelen. çünkü garsonla yapılan konuşmalar, ona gösterilen tavır, benim için bir görgü kuralı ve mütevazilik standardıdır.

ben temizlenecek gibiyse durumu idare etmek ve garsonu sakinleştirmek adına, yerimden kalkar ve garsondan yardım isterim. eğer karşımdaki asabileşir ve sinirli tavırlar sergilerse, sakinleşmesi konusunda telkin ederim, umursamazsa gitmek isterim ve giderim. mevzu da orada biter.

ama ruh halime göre ben aşırı tepki verir ve karşımdaki beni sakinleştirmek yerine garsona öfkelenirse zaten bir cacık olmaz bizden, sınıfta kaldık demektir bu hayat dersinden.

1

is kazasi derim.amma sinirlenirimde belki.cunki ozel biriyle oxel yemegi oldugu icin.

1

sorun olmaz insanlık halidir onun yerinde ben de olabilirdim veya evime gelen bir misafirin üzerine dökebilirim o misafir çirkeflik yapsa mı benim hoşuma gider yoksa sükutla karsilasa mi bu nedenle bende çirkeflik cikarmam zaten oyle bir insan da degilim cok sukur