0

komünizm adı üzerinde komünden gelen yani herkesin eşit olduğu paylaşımın eşit olduğu devletin zorunlu hizmetleri halka ücretsiz verdiği meslekler arasında gelir farkının olmadığı bir sistemdir bu sistemde işte deminden beri anlatmaya çalıştığım şekilde yaşayan insanların oluşturduğu yerlere komünler denilir fakat bugünkü uygulanışı açısından çok da tanımına uygun yaşandığını düşünmüyorum yönetim biçimi olarak benimsendiği yerlerde.

1

komünizm, sosyalizmin bir basamak ötesidir.
komünizim de insan fakir olmaz, belki farkındalıklı bir fakir komünizmi daha kolay benimser. çünkü neyin nasıl olduğu, doğduğu zamandan beri düzen ona omuzuna en ağır şartlarıyla yüklemiştir. burjuvazinin getirdiği rahatlıklara alışıp rahat bir koltukta otururken de özveriyi aklınızdan geçirebilirsiniz. belki saraylarda oturamazsın ama herkesin eşit şartlarda olduğunu bilerek için rahat oturabilirsin. komünizm gösterişli hayatları belki yok eder ama nefes alıcı bir istikrar getirir.
bu bir ütopya mıdır yoksa distopya mıdır bu sizin algınıza kalmış, ama bir yerde tüm haksızlıklara karşı çıkma başa çıkma çabasının bir siyasi ve ekonomiye işlemiş halidir komünizm.
evet bana yakın bir düşünce biçimidir. ben dünyada insanlar arasında asla adalet olmadığını her seferinde bas bas diyorum.. o yüzden de allaha inanmıyorum. allah her kuluna eşit bile değil.. düşünsenize siz din masalı ile uyutulurken bu ülkenin bir yerlerinde altında jipleri ile belki en ünlü et resturantlarında birileri en şık kıyafetleriyle yemek yiyor şu an.. peki sizin evinize et ne zaman girdi en son?

0

latince kokenlidir, ( communis - ortak, evrensel ) üretim araçlarının ortak mülkiyeti üzerine kurulu sınıfsız, parasız ve devletsiz toplumsal bir düzen ve bu düzenin kurulmasını amaçlayan toplumsal siyasi ve ekonomik bir ideoloji ve harekettir.