0

selanik doğumludur. 15 mayıs 1919'da çok sayıda izmirli maşatlık meydanında toplamıştır. dönemin belediye başkanı ile birlikte izmir halkına direnişe ve başkaldırıya davet ediyordu. 1919 yılında izmir işgalinde yunan askerleri tarafından şehit edilmiştir. hasan tahsin ülkemizin işgali başladığı yıllarda izmir'de düşmana ilk kurşunu atan ölümsüzleşen bir kahramandır.

0

gerçek adı osman nevres olan hasan tahsin, 15 mayıs 1919 tarihinde izmir'e çıkartma yapan, seçkin askerlerden oluşan yunan efsun alayı işgal askerine, kordonboyu'ndan ilk kurşunu sıkarak türk direnişini başlatan kişidir. kendisi selanikli bir vatan aşığıdır. şemsi efendi okulu’nda eğitim gördüğü sırada, mustafa kemal atatürk'le birlikte öğrenim görmüş. ayrıca hasan tahsin, “hukuk-u beşer” gazetesinin başyazarıdır. yuannlılara ilk kurşunu sıktıktan sonra şehit edilmiştir.

0

hasan tahsin 1888 yılında selanikte doğdu.mustafa kemal atatürkünde okuduğu şemsi efendi okulunda eğitim görmüştür sonrasında ıttihat ve terakki cemiyetinden burs alarak eğitim almak adına parise gönderilmiştir.hasan taşının asıl ismi osman nevresdir ölüm sebebine gelirsek eğer 15 mayıs 1919 yılında yunan askerlerine ilk kurşun sıkan kişi olan hasan tahsin sonrasında bıçaklanarak şehit olmuştur.