0

böbrek iltihaplandığı zaman insan karnında ve idrarında ağrı oluyor ve idrar yolları tahlil alıp tahlil doğrultusunda belirleniyor böbrek iltihaplanmaları ve idrar yolları böbrek taşı ise ultrasyonda belli oluyor ultrasyon çektiği zaman böbrekte taş var mı yok mu ortaya çıkıyor. ve taşın kaç milim olduğunu belirtiliyor.

1

böbreklerden çok çeken biri olarak bunun anlaşılacağı belirtiler var..
öncelikle idrardan kan gelir, ağrınız olur böbreklerinizde, üşüme hissi, mide bulantısı yapar taş ise..
ben kendi yaşadıklarımdan yazıyorum bunları..
böbrek iltihabı da çeşitli rahatsızlıklar için doktora gittiğinizde sizden eğer şüğhelenmişse ultrasyon ister, kan tahlili ister.. bunlarda iltihap var mı ortaya çıkar.. ona göre iltihabı kurutmak için antibiyotik tedavisine başlanır..
bol su içmek, maydonoz tüketmek de böbrek taşlarının oluşumunda size kolaylık sağlar, kırılması ya da dökülmesi aşamasında.
proteinler bazı bünyelerde böbrek taşlarına sebep olabiliyorlar.

1

böbrek iltihabı, böbreklerin iç bölümlerinin yara alması ya da iltihaplanması anlamına gelir. tüm insanlarda görülmekle birlikte kadınlarda daha çok görülür. böbrek iltihaplanması akut ve kronik olmak üzer ikiye ayırabiliriz. akut böbrek iltihabı olan hastalar sık sık tuvalete giderek idrar yapma ihtiyacı duyar. bundan dolayı, akut böbrek iltihabı olan hastaların bol olarak su içmesi gerekir. kronik böbrek hastaları ise, akut böbrek hastalığının tedavi edilmemiş ve bunun sürekli hale gelmiş haline denir. bazı dıştan gelen uyarıcılar bu hastalık tetiklenir. yani kronik böbrek iltihaplanması sürekli olan ama bazı zamanlarda kendini gösteren bir hastalıktır. bu hastalar sık olarak ateşlenir idrarlarını sancılı olarak yaparlar.
böbrek taşı ise, böbreklerde oluşan irili ufaklı olan taşlardır. ya da bir başta tanımla minaral ve tuzlu maddelerin birikmesinden kaynaklanır ve sert bir tabaka oluşur. böbrek taşı daha çok, ürik asit materyallerinin idrar da çok fazla olmasından kaynaklanır ve böbrek taşı oluşur. böbrek taşları idrar yoluyla atılabilir. lakin, bazı böbrek taşları idrar yollarını tıkayarak şiddetli böbrek ağrılarına yol açar. böbrek taşı daha çok günlük alınması gereken su miktarının alınmaması, hareketsizlik ya da genetik faktörlere dayanarak gelişir. yani kısacası böbrek iltihaplanması böbreklerin iç taraflarının iltihaplanması, böbrek taşı ise tuz ve minerallerden oluşan sert cisimlerdir. mesane yoluyla vücuttan atılır. büyük olan taşlar idrar yolunu tıkayarak büyük bir böbrek ağrısına neden olur.

1

ultrason da taş belli oluyor ancak iltihap belli olmuyor sanırım. taşın ağrısı çok kötü ve ilaç, iğne çok kar etmiyor.