0

bobrek tasinin belirtileri bobrekde,belde ağrı,idrar yollarında yanma,ateş.

1

böbrek taşının en sık görüldüğü yerler tropikal bölgelerde buralarda daha sık görülür. ayrıca böbrek taşı erkeklerde daha sık karşılaşılan bir rahatsızlıktır.
idrarın toplanıp vücuttan dışarıya atıldığı kanallarda bulunan mineral içerikli parçacıkların birleşerek ortaya sert parçacıklar çıkarması sonucunda böbrek taşları meydana gelir. böbrek taşı rahatsızlığı olduğunuzu anlamak için şu belirtilere dikkat edebilirsiniz.
idrarınızda kan görülür.
karın ve sırt ağrısı yaşarsınız.
sık olarak mide bulantısı sorunu yaşarsınız.
ayrıca böbrek taşının belirlenmesi için idrarınızda bazen kumlu görüntü ya da taş benzeri minik parçacıklar görebilirsiniz.
eğer bu belirtileri sıkça yaşıyorsanız doktora görünmenizde fayda olacaktır çünkü tedavi edilmeyen böbrek taşları ileriki dönemlerde böbrek yetmezliğine ve ve böbreklerde iltihaba neden olabilir. ayrıca tüm bunların yanında böbrek taşı sorun yaşadığınızda idrara çıkarken aşırı derecede yanma ve ağrı hissedebilirsiniz.dediğim gibi böbrek taşı en çok erkeklerde görülür ve bir erkeğin böbrek taşı dökmesi bir kadından her zaman daha zor olur. bu sorunu yaşamamak için özellikle meyve ve sebzeleri güzelce yıkayarak kumlarını iyice akıtarak tüketmeliyiz. ayrıca asitli içeceklerden olabildiğince uzak durmalıyız.büyük böbrek taşlarında ilerleyen durumlarda mide bulantısına yüksek ateş ve titreme de eşlik eder böyle bir durumla karşılaşırsanız vakit kaybetmeden doktora gidin.

0

belirtileri, böbreklerin vücuttaki yerleşim bölgelerinde dayanılmaz derecede batar hissi uyandıran ağrı, idrar yaparken genital bölgelerde meydana gelen yanma ve bazı durumlarda idrarda taşın verdiği tahribata bağlı olarak şekillenen kanama dolayısıyla idrarın koyu sarı renkte görülmesi

0

üc kere taş düşürmüş biri olarak söyleyebilirim ki vücütta müthiş bir ödem oluyor sonrasında kasıklarda ve belde ağrı başlıyor idrar yaparken acı ve yanma oluyor. o ara doktora gitmezsen müthiş şiddetli bir ağrı seni bekliyor halının tüylerini yoldurtuyor insana ve ne yaparsan yap geçmeyen bir ağrı ancak hastaneye gidip ağrı kesici iğne ve serum taktırırsan 1-2gün rahatsın sonra yine aynı ağrılar ta ki taş düşene yada kırılıp vücuttan atılana kadar.

0

çok fena bir sancı oluyor. bel ağrısı oluyor. çok kötü bir durum böbrek taşı.