0

araştırmalarıma göre dövmenin guslü geçirmediği söyleniyor. zaten böyle bir şüphe varken ortada bir müslüman olarak ihtiyatlı davranmak en iyisi olacaktır. vesselam

0

dövme yaptıran insanların dövme deri altında kaldığından dolayı abdestlerinin geçerli olduğu söylense de daha kapsamlı araştırılabilir diyorum.

0

dövmenin abdesti geçirdiğini söyleyenler var. ama dövmenin abdesti geçirmediğini söyleyenlerde var.derin bir araştırma yapmak lazım bu konuda.deriye nüfus eden bir boya söz konusu. aslında deri nefes aldığı için abdestin geçerli olması lazım diye düşünüyorum. deri nefes almasa çürümeye eylemi gösterirdi.ama yapıştırma yöntemiyle yapılan geçici dövmeler direk deriyle temasa geçmediğinde suyun deriye ulaşmasını engeller. bu yüzden abdest ve gusül abdeste engeldir diye biliyorum.

0

iki tane dövmem var abdesti bozduğunu düşünmüyorum buna inansaydım asla yaptırmazdim

0

itilaflı bir durum bazı âlimler geçiriyor diyor bazı âlimler geçirmiyor diyorlar eğer net bir bilgi arıyor iseniz diyanet işleri başkanlığı'na telefon ederek e fetva hattına bağlanarak saat 8 ile 12 ve 13 ile 17 arasında detaylı ve sağlıklı bir bilgi alabilirsiniz . benim takdirimce boya olduğu için üstü geçirmeyecektir.

1

dövmenin hiç bir zararı yok.. neden geçirir geçilmez sorusu olur ki? kısacası inananların abdestine zararı yok..

0

bak bende dört tane dövme var ,üstünde kıl çıktığı için geçiyor. ve onunda rabbim bilir insanların dediğine bakma onu sadece allah bilir. dövme günahtır. ,bende çocukken yaptırdım .