1

elini vicdanına koymak deyimi bir olay karşısında, mantık en çok duygulara göre hareket etmektir. olayları iyisiyle kötüsüyle taktıktan sonra merhametli bir şekilde karşımızdaki insana zararlı dokunmayacak kararlar vermektir. empati yeteneği oldukça gelişmiş olan kişiler ellerini vicdanlarına koyarak daha rahatlıkla hareket edebilirler. sadece mantığı ile hareket etmeye çalışan insanlar bir süre sonra vicdan duygularını kaybetmeye başlarlar. kalbinizin sesini dinlediğin zaman vicdanlı olmayı da öğrenirsiniz. kırmadan dökmeden hareket etmek ve insanları üzmemek elini vicdanına koyarak hareket eden kişilerin ortak özellikleridir.

0

biraz acımak kendine yapılmasını istemi eğin şeyi karşındakine yapmamak

1

bir karar aşamasında insanların vicdanlarıyla karar vermeleri için söylenen bir deyimdir. insan olduğumuzu unutmamamız gerektiğini hatırlatır ve mantıktan çok vicdanımıza kulak vermemiz ima edilir.

1

bazı konularda karşı tarafın doğru söylemesi için yapılan sözlü baskıdır karşı tarafa doğru olmak için vicdan,merhamet,dürüstlük içerisinde davranması yada konuşması anlamındaki deyimdir.